Скільки ракет виробляє РФ щомісяця — відповідь ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Скільки ракет виробляє РФ щомісяця — відповідь ГУР

Скільки ракет виробляє РФ щомісяця — відповідь ГУР
Джерело:  online.ua

Представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що російські війська вже вичерпали великий запас ракетного озброєння. Проте вони продовжують виробляти ракети, попри міжнародні санкції.

Джерело: РБК

Скільки ракет може виготовляти РФ на місяць

Скібіцький розповів, що РФ атакує Україну новими ракетами, які тільки-но зійшли з конвеєра. На це вказують уламки застосованих ворогом ракет, вони виготовлені в першому кварталі 2023 року.

Вони щонайменше двічі на місяць завозять "Калібри" до окупованого Криму. Зараз росіяни в змозі виготовляти близько 25 "Калібрів" на місяць, Х-101 - 35 одиниць, "Кинжалів" - дві одиниці в місяць, балістичних ракет 9М723 до "Іскандер-М" - п'ять одиниць, - сказав він.

Він зазначив, що "таким чином, їм вдається завозити комплектуючі для виробництва ракетного озброєння, незважаючи на міжнародні санкції".

Що РФ намагається досягти ракетними атаками

Також представник ГУР назвав нові цілі РФ, які вона намагається досягти ракетними атаками.

Раніше їм не вдалося покласти нашу енергетичну систему, і зараз у них зовсім інші пріоритети – це зірвати наші плани та підготовку до активних дій протягом весняно-літньої кампанії.

Він зазначив, що війська РФ застосовують ракетне озброєння не лише для спроб ураження засобів ППО.

Вони застосовують його для спроб ураження пунктів управління, шляхів постачання та пунктів зосередження боєприпасів, техніки, місць зберігання палива, а також районів зосередження військ.

Також РФ намагається змусити Україну відтягувати системи ППО від фронту, наносячи удари по умовно тилових регіонах.

У розвідці зазначили, що ракетна кампанія буде продовжуватися, поки РФ матиме ресурс на це. Також є ймовірність, що РФ буде комбінувати засоби та вдаватися до нових експериментів.

Саме тому першочергова мета України – продовжувати укріплювати ППО такими ж темпами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?