Скільки ракетоносіїв РФ знаходяться у Чорному морі — ВМС ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки ракетоносіїв РФ знаходяться у Чорному морі — ВМС ЗСУ

Скільки ракетоносіїв РФ знаходяться у Чорному морі — ВМС ЗСУ
Джерело:  online.ua

У Військово-морських силах ЗСУ повідомили скільки саме ракетоносіїв знаходиться у Чорному морі та який запас далекобійних ракет вони мають.

Джерело: ВМС ЗСУ

Скільки російських кораблів знаходяться в Чорному морі

У Військово-морських силах ЗСУ зазначили, що станом на зараз у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 9 ворожих кораблів, серед яких 3 носії крилатих ракет “Калібр” із загальним залпом до 16 ракет.

Також зазначається, що в інших морях тж спостерігається активність ворожих кораблів.

Наприклад, в Азовському морі наразі знаходиться 1 корабель РФ, у Середземному – до 8 ворожих кораблів, з них 4 носії крилатих ракет "Калібр", а загальний залп складає до 36 ракет.

За минулу добу прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

23 судна — до Азовського моря, 5 з них рухалися з протоки Босфор.
17 суден — до Чорного моря, із них 7 також продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

У ВМС також зазначили, що Росія вимикає системи автоматичної ідентифікації на цивільних суднах в акваторії Азовського моря, що є грубим порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі.

РФ обрали нову тактику обстрілів

Від початку весни російські військові змінили тактику обстрілів України.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що РФ, здебільшого, атакує території, до яких може дістати. За даними української розвідки, кілька місяців тому Росія мала на зберіганні 7 тис ракет для С-300, але з цієї кількості вже використаний чималий обсяг.

Протягом осені-зими масовані обстріли всієї України РФ супроводжувалися застосуванням усього стратегічного арсеналу крилатих ракет, випускаючи їх по об’єктах критичної інфраструктури України.

Зараз це змінилося. З весни ворог передусім атакує південні, східні та північні області. Куди може дістати тією зброєю, там і атакує.

За словами Ігната, росіяни можуть виготовляти ракети для С-300 та С-400.

Також нещодавно з’явилась інформація про відновлення виробництва ракети Х-50.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?