У Білому домі прогнозують критично важливий період у війні в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Білому домі прогнозують критично важливий період у війні в Україні

У Білому домі прогнозують критично важливий період у війні в Україні
Джерело:  online.ua

За словами речника Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, наступні тижні та кілька місяців будуть критично важливими у розв'язаній Кремлем злочинній війні проти України. США допомагатимуть Україні всім необхіднім.

Джерело:  CNN

У США прогнозують важливий період у війні в Україні 

Ми знаємо, що наступні тижні та місяці будуть критичними для України. Ми хочемо бути впевненими в тому, що передаємо їм ті можливості, які їм знадобляться, - зазначив Кірбі.

За його словами, військова допомога Україні від США триватиме.

Столтенберг закликав США та НАТО збільшити поставки зброї Україні 

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що США та члени Альянсу мають надати Україні більшу кількість зброї та ресурсів для проведення контрнаступу та звільнення окупованих Росією територій.

Ми визнаємо величезну кількість зброї, боєприпасів, постачання, які вже були надані Україні, але нам потрібно зробити ще більше, - підкреслив Столтенберг.

Він переконаний, що Україну необхідно забезпечити більшою кількістю зброї, адже це полегшить проведення контрнаступу та звільнення територій.

Тому, що ми повинні забезпечити, щоб українці були в такому становищі, де вони могли пробивати російські лінії, а також через мінні поля, і бути в положенні, де вони могли звільняти, повертати територію, - наголосив Столтенберг.

У той же час глава міноборони Литви Арвідас Анушаускас зазначив, що цього року його країна планує провести навчання 2 тис українських військових.

На цей момент допомога Україні становить 454 млн євро. Ми зараз також шукаємо способи ініціювати нові закупівлі, виділяємо кошти до міжнародних фондів, займаємося підготовкою українців, - підкресливАнушаускас.

Він додав, що цього року Литва готова навчити ще більше українських військових - щонайменше втричі більше, ніж минулого року.

Якщо за минулий рік ми навчили 500 українських військових, то цього року плануємо навчити близько 1600, а може й до 2000. Насправді ми не завжди можемо сказати скільки пройде підготовку, але наше зобов'язання - надавати Україні підтримку до перемоги над агресором, - наголосив міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?