Скільки Росія витрачає на окупований Крим - шокуюча сума
Категорія
Політика
Дата публікації

Скільки Росія витрачає на окупований Крим - шокуюча сума

Скільки Росія витрачає на окупований Крим - шокуюча сума
Джерело:  Укрінформ

Росія утримує контроль над українським Кримом з 2014 року. Станом на середину 2020 року підтримка окупації півострова щороку обходиться Кремлю у 5 мільярдів доларів США з російського бюджету. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву голови МінТОТ Олексія Резнікова, якого цитує Укрінформ.

За його словами, перш за все йдеться про виплату зарплат державним службовцям.

"Ми точно знаємо, що з російського бюджету йде фінансування на зарплати держслужбовцям на окупованому тимчасово частково Донбасі та в Криму. За нашими даними це 1 млрд 300 тисяч доларів на рік на цивільні справи, і за нашою інформацією до 3,7 мільярда доларів на рік на війну, на військові питання. В середньому 5 мільярдів доларів на рік", - пояснив міністр.

Резніков додав, фінансування проводиться різними шляхами. Один з них — використання банків на російській території, інший — проведення виплат безпосередньо через окуповані території.

Нагадаємо, у лютому-березні 2014 року на тлі втечі Віктора Януковича російські війська вдерлися до Криму. Пізніше там організують так званий "референдум", за підсумками якого Кремль закріпить окупацію регіону.

Жодна цивілізована країна не визнала кримської анексії. Проти Росії з того часу чинні європейські та американські санкції. До цих обмежень приєдналися також інші країни.

Російська агресія проти України пізніше розширилася на Донеччину та Луганщину, частина яких також знаходиться в окупації.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська сторона звернулася до Євросоюзу через візит євродепутатів до окупованого Криму. Міністерство закордонних справ виступило з жорстким протестом.

Дипломатичний крок прямо пов’язаний з відвідування окупованого РФ регіону Тьєррі Маріані — очільника Асоціації "Франко-російський діалог", який прибув туди у компанії представників Німеччини, Болгарії та Угорщини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?