Скільки росіян опинилися в оточенні після взяття Лиману — відповідь ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки росіян опинилися в оточенні після взяття Лиману — відповідь ЗСУ

Скільки росіян опинилися в оточенні після взяття Лиману — відповідь ЗСУ
Джерело:  online.ua

1 жовтня Збройним силам України нарешті вдалося звільнити Лиман. Ще раніше стало відомо, що до оточення потрапили тисячі солдатів РФ. За словами речника Східного угруповання військ Сергія Череватого, якщо говорити про конкретну цифру, то вона потребує уточнення.

Джерело: телемарафон "Єдині новини"

Відомо, скільки росіян опинилися в оточенні після взяття Лимана

Череватий не приховує, що декому з солдат РФ все-таки вдалося врятуватися, втікши з Лимана під час проведення наступу ЗСУ.

Він також наголошує, що точно підрахувати кількість оточених окупантів непросто. Представник ЗСУ звертає увагу на те, що відповідна статистика потребує певного часу. За його словами, перед початком операції зі звільнення Лимана там налічувалося близько 5 – 5,5 тисячі загарбників.

Але зрозуміло, що війна має свої закони. Хтось малими групами просочився через лісову місцевість, хтось намагався колонами виїхати – значна частина їх була знищена. Хтось був просто знищений на місці, – пояснив речник Східного угруповання військ.

Як ствреджує Череватий, озвучена раніше кількість окупантів вже просто не може відповідати дійсності.

Наголошується, що після отсаточного завершення операції з зачистки Лимана, можна буде сказати, скількох росіян вдалося захопити до полону, а також ліквідувати.

Що важливо розуміти, раніше розвідка Великої Британії заявляла про можливі масштабні втрати армії РФ. Їх окупанти могли зазнати, коли тікали з Лиману. Для цього солдати РФ використовували єдину дорогу, яку вони станом на 1 жовтня ще контролювали.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?