Скільки субсидій отримують українці: Держстат оприлюднив нові дані
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скільки субсидій отримують українці: Держстат оприлюднив нові дані

Скільки субсидій отримують українці: Держстат оприлюднив нові дані
Джерело:  online.ua

Середній розмір призначеної субсидії на одну родину у травні 2019 року зменшився на 45,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 91,8 гривні. Про це свідчать нещодавно опубліковані дані Державної служби статистики України, інформує ONLINE.UA.

В січні-травні 2019 року українці отримали субсидій для відшкодування витрат на оплату послуг ЖКГ на загальну суму 842 млн гривень. Це на 52% більше, ніж за відповідний період 2018 року.

Більше всього субсидій було виплачено міським жителям – на загальну суму 570,3 млн гривень. У сільській місцевості сума виплат становила 271,7 млн гривень.

За інформацією Держстату, за субсидіями на оплату комунальних послуг у січні-травні звернулися 2 млн 171,2 тисячі домогосподарств. Це на 22,7% більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

У містах за перші п’ять місяців 2019 року субсидії призначені 1413,8 тисячі сімей, у сільській місцевості – 745,8 тисячі сімей. Якщо порівняти ці дані з січнем-травнем 2018 року, то виявиться, що кількість сімей, яким було призначено субсидії, збільшилася в 2,4 рази.

Після завершення опалювального сезону, у травні 2019 року субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримували 1511,7 тисячі домогосподарств.

Нагадаємо, що сьогодні в «Укртрансгазі» розповіли про наявні запаси газу на наступний опалювальний сезон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?