Скільки Україна втратить від нових санкцій РФ - названо суму
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скільки Україна втратить від нових санкцій РФ - названо суму

Скільки Україна втратить від нових санкцій РФ - названо суму

Нові російські санкції спричинять Україні збиток у розмірі близько 31,2 мільйона доларів США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

Згідно з урядовим документом, українська сторона втратить також до 1,3% чинного експорту до РФ.

Кремль впровадив заборону на постачання в Україну паперу й картону для утилізації. Ці товари складали 0,4% загального обсягу імпорту та еквівалентні 21,4 мільйона доларів. Країна отримувала майже половину такої продукції з російського напрямку.

Наразі неможливо ввезти на територію Росії грілки, медичні трубки, повітпроводи, джгути, крохмаль з кукурудзи, глюкозу, фруктозу, котли й радіатори центрального опалення, компоненти для насосів.

Грошовий еквівалент втрат, яких зазнає ринок промислових медичних товарів (гумова та пластмасова продукція) та ринок котлів центрального опалення становить 16,1 та 8,7 мільйона доларів відповідно. Це - найбільша недостача серед галузей.

Вважається, що українські виробники не відчують дії заборони на вивезення в РФ кукурудзяного крохмалю, фруктози, бо на офіційному рівні їх не експортують у цьому напрямку. Цього не зафіксовано протягом 9 місяців 2019 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно у Кремлі заявили, що вже розробили один з варіантів відповіді Сполученим Штатам на санкції проти "Північного потока-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?