Скільки українців втратили работу через пандемію коронавірусу - статистика Кабміну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скільки українців втратили работу через пандемію коронавірусу - статистика Кабміну

Скільки українців втратили работу через пандемію коронавірусу - статистика Кабміну
Джерело:  online.ua

Коронавірус COVID-19 спричинив по всьому світу введення карантинних обмежень, які вдарили по економічних показниках та рівню безробіття. Безпосередньо в Україні за офіційними даними майже пів мільйона громадян зареєструвалися як безробітні упродовж останнього півріччя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ прем'єр-міністра Дениса Шмигаля на засіданні у Верховній Раді.

За його словами, від початку карантину 12 березня та станом на 17 листопада Центр зайнятості надав роботу 410 тисячам громадян.

Водночас із моменту введення жорстких обмежень безробітними стали офіційно близько пів мільйона.

"І на сьогоднішній день, якщо на 12 березня статус безробітного мали 361 тисяча осіб, то сьогодні 399,7 тисячі осіб мають статус безробітного", - наголосив прем'єр.

Слід нагадати, що у квітні в уряді наголошували на десятикратному зростанні кількості офіційно зареєстрованих безробітних. Тодішні показники йшли у порівняння з даними до введення загальнодержавного карантину.

Повний локдаун із блокуванням роботи громадського транспорту по всій Україні тривав понад два місяці, до другої половини травня. Після цього його почали послаблювати, Однак повністю обмеження не зняли.

Станом на 17 листопада у країні натомість впровадили так званий карантин вихідного дня, який буде чинним весь місяць. Він передбачає закриття магазинів (окрім супермаркетів, харчових та аптек), культурних і розважальних закладів на вікенди. Кафе та ресторани працюють лише на виніс.

Як повідомляв ONLINE.UA, український парламент, цілком ймовірно, не зможе ухвалити в цілому проєкт державного бюджету на 2021 рік у встановлений Бюджетним кодексом термін. З таким невтішним попередженням до українських громадян звернувся очільник Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція партії "Слуга народу").

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?