Складне питання - Боррель поставив крапку щодо безвізу ЄС з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Складне питання - Боррель поставив крапку щодо безвізу ЄС з Україною

Складне питання - Боррель поставив крапку щодо безвізу ЄС з Україною
Джерело:  online.ua

Верховний представник Євросоюзу Жозеп Боррель, який прибув до Києва у вівторок, 22 вересня, відреагував на чутки про ймовірність скасування безвізового режиму з Україною. Він пояснив, що дата перегляду цієї домовленості вже минула. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг дипломата.

За його словами, українська сторона дотримується домовленостям та підтримує умови для існування режиму.

Інциденти навколо Спеціалізованої антикорупційної прокуратури можуть теоретично вплинути на ситуацію, однак не раніше наступної дати перегляду, коли розроблюють відповідний звіт.

"Це складне питання. Що стосується призупинення безвізового режиму, то в ЄС є відповідний механізм, в рамках якого готуються регулярні звіти про дотримання вимог. Останній такий звіт був датований 20 липня 2020. Згідно з цим звітом було підтверджено, що Україна відповідає всім орієнтирам, пов'язаним з безвізовим режимом. До цього дня так є, це було підтверджено", - пояснив Боррель.

Верховний представник зауважив, у звіті говориться про важливість подальшої ефективної та незалежної роботи антикорупційних органів, а також про неприпустимість політизації роботи правоохоронної системи.

Безвізовий режим чинний з 2017 року, упродовж останніх тижнів у політичних колах поширюється ідея про ймовірність скасування домовленостей через невдоволеність європейських партнерів рішеннями Києва.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна може отримати новий пакет фінансової допомоги від Євросоюзу — у вигляді кредиту. Верховний представник співдружності у закордонних справах та політиці безпеки Жозеп Боррель розповів про умови надання цього пакету.

За словами дипломата, Київ вже отримав від Брюсселя безпрецедентну допомогу для боротьби проти епідемії коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?