Складне питання: Гончарук зробив жорсткий прогноз щодо майбутнього
Категорія
Економіка
Дата публікації

Складне питання: Гончарук зробив жорсткий прогноз щодо майбутнього

Складне питання: Гончарук зробив жорсткий прогноз щодо майбутнього

Українська економіка може вже протягом 2020 року вийти на рівень зростання за межі 4%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю прем'єр-міністра Олексія Гончарука "Українській правді".

За його словами, прогнозування у наявних умовах - "складне питання". Четвертий квартал 2019 року відзначився сповільненим зростанням у порівнянні з третім. Причиною для того він назвав тренди на світових ринках.

"Ми дуже сировинні насправді, на жаль. І це означає, що ми дуже залежні від кон'юнктури зовнішніх ринків. На зовнішніх ринках для нас в кінці 3-го, в 4-му кварталі були прогалини, для металургії зокрема. І це призвело до того, що окремі підприємства відчували серйозну проблему", - пояснив Гончарук.

Іншим моментом поганого впливу стала тепла зима. Через підвищену температуру виробництво електроенергії зменшилося.

"Тому, якщо говорити про цифри, то у нас буде уповільнення в 4-му кварталі, але об'єктивно в 20-му році ми можемо вийти за 4% нашими оцінками", - підкреслив прем'єр.

Очільник Кабміну також не відмовився від свого прогнозу щодо зростання ВВП на 40% протягом п'ятирічного терміну. Він не вважає такі висновки надмірно оптимістичними чи нереальними.

Як повідомляв ONLINE.UA, в інтерв'ю Олексій Гончарук заявив, що політики-популісти намагаються залякати українців прогнозами щодо відкриття земельного ринку. Він вважає, що після затвердження такого законопроєкту населення побачить його плюси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?