Скоро наша земля нічого не коштуватиме: експерт озвучив невтішний прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скоро наша земля нічого не коштуватиме: експерт озвучив невтішний прогноз

Скоро наша земля нічого не коштуватиме: експерт озвучив невтішний прогноз
Джерело:  24 канал

Український політолог та голова центру "Ейдос" Віктор Таран заявив,що в умовах того, що росте крапельне зрошування землі, відбувається зношування українських ґрунтів. За його словами, якщо ми почекаємо ще рік-два, то українська земля, зокрема, на півдні країни, нічого не коштуватиме.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Політолог запевняє, що старт ринку землі – це потреба навіть не вчорашнього чи позавчорашнього дня.

"Те, що планують продавати 100-200 гектарів на руки – дуже гарна новина, таким чином буде унеможливлена монополізація ринку землі", - наголосив Таран.

За словами експерта, заборона продавати землю іноземцям – не правильна. Країні потрібні іноземні інвестиції в сільське господарство.

"Я б записав у законі, що іноземцям земля продається винятково у прикордонних з Росією областях. Власники землі з країн НАТО – найкраща гарантія безпеки від агресії Росії. Адже в такому випадку Росія не наважиться напасти на них", - порадив Таран.

Варто зазначити, якщо іноземці не купуватимуть землю, її скуплять олігархи, що неприпустимо.
Нагадаємо, що  проект закону про ринок  землі передбачає запровадження деяких обмежень на купівлю сільськогосподарських земель в одному регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?