"Слава Україні!" ціною життя. СБУ встановила особу розстріляного в полоні воїна
Категорія
Україна
Дата публікації

"Слава Україні!" ціною життя. СБУ встановила особу розстріляного в полоні воїна

"Слава Україні!" ціною життя. СБУ встановила особу розстріляного в полоні воїна
Джерело:  online.ua

Українським воїном, якого росіяни розстріляли у полоні після слів "Слава Україні!", був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександр Мацієвський. 12 березня Володимир Зеленський присвоїв бійцю звання Героя України.

Джерело:  СБУ, Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

СБУ остаточно встановила особу розстріляного в полоні воїна ЗСУ

Остаточно підтвердити дані героя вдалося після комплексу слідчих дій, які включали спілкування з рідними та побратимами загиблого, а також опрацювання фото- та відеоматеріалів. Крім того, СБУ отримала висновок судової портретної експертизи, якою підтверджено, що військовий на відео – саме Олександр Мацієвський, - йдеться в заяві спецслужби.

Окрім того, наголошується, що працівники СБУ уже працюють над ідентифікацією російських солдатів, які скоїли цей злочин.

Олександр Мацієвський (фото - відкриті джерела)

СБУ повідомляє, що бійця призвали на військову службу у березні 2022 року. З кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Красна Гора в Донецької області.

У спецслужбі зазначають, що Мацієвського розстріляли 30 грудня 2022 року. Його тіло повернули додому в лютому 2023 року.

Це справжній герой, який, навіть дивлячись в обличчя смерті, продемонстрував усьому світу, що таке український характер і незламність. Саме такі захисники сьогодні боронять нашу землю, а значить – ворог обов’язково буде розбитий. Бо велика перемога України складається із героїчних вчинків таких людей, як Олександр Мацієвський. Герою слава! Героям слава! Україні слава!", - заявив глава СБУ Василь Малюк.

Зеленський присвоїв Олександру Мацієвському звання Героя України

З окремою заявою з цього приводу також виступив президент Володимир Зеленський.

Світла пам’ять усім, хто віддав своє життя за Україну! Усім, кого ми згадуємо, коли говоримо «Слава Україні!». Сьогодні я присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському. Солдату. Людині, яку знатимуть всі українці. Людині, яку пам’ятатимуть вічно. За його хоробрість, за його впевненість – в Україні – і за його «Слава Україні!». Герою слава! Героям слава! Україні слава! - наголосив глава держави.

 

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?