Слідом за Зеленським РНБО ухвалила дивне рішення щодо санкцій - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Слідом за Зеленським РНБО ухвалила дивне рішення щодо санкцій - у чому річ

Слідом за Зеленським РНБО ухвалила дивне рішення щодо санкцій - у чому річ
Джерело:  online.ua

15 травня стало відомо, що президент країни Володимир Зеленський своїм новим указом неочікувано скасував персональні санкції проти семи осіб — що важливо розуміти, більшість з них брала участь у псевдовиборах на окупованих територіях. Цього ж дня з'ясувалося, що Рада національної безпеки і оборони виключила з санкційного списку бізнесмена російського походження Олексія Федоричева. В рішенні, зокрема, вказано про виключення із санкційного списку юросіб від 19 березня 2019 року позиції 746. У Додатку 2 до указу президента за цим номером вказаний Олексій Федоричев, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що щодо нього строком на 3 роки вводились такі обмеження: блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном; запобігання виведенню капіталів за межі України та відмова в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в’їзду на територію України.

У НАБУ заявили, що зразу ж взялися з’ясовувати обставини цього рішення, адже саме бюро два роки тому оголосило Федоричева в розшук, а суд наклав арешт на нерухоме майно компанії "ТІС-Міндобрива" та на кошти компанії "ТІС-Зерно", які належать Федоричеву.

"Бізнесмен у 2014 році корумпував керівника Державної продовольчої зернової корпорації. З квітня по липень 2016 року Федоричев в різних країнах зустрічався з головою правління ДПЗКУ (в той час корпорацією керував Петро Вовчук). Згідно з матеріалами, на цих зустрічах бізнесмен за неправомірну вигоду пропонував продати ячмінь і пшеницю за цінами нижче ринкових і досяг "злочинних домовленостей", - розповідають в НАБУ.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 13 травня очільник уряду Денис Шмигаль відреагував на новий гучний скандал та відповів на гучні звинувачення від народних обранців, що пролунали в ході годин запитань до уряду — усі подробиці  читайте в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?