Слідство у справі MH17 рознесло вщент версію Росії - важливі дані
Категорія
Світ
Дата публікації

Слідство у справі MH17 рознесло вщент версію Росії - важливі дані

Слідство у справі MH17 рознесло вщент версію Росії - важливі дані
Джерело:  online.ua

Слідство у справі MH17 завдало нового нищівного удару по команді очільника Кремля Володимира Путіна - там офіційно заявили, що відкидають версію РФ про те, що ракету по пасажирському літаку начебто випустили з населеного пункту, контрольованого українською стороною. Окрім того, експерти звернули увагу на те, що "докази", надані Москвою, мають відмінності з тими, які представили інші джерела. Ба більше – Кремль навіть не спромігся подати їх оригінали. Як відомо, РФ наполягає на тому, що ракету нібито запустили з району села Зарощенське, яке в липні 2014 контролювали ЗСУ. Про це під час слухань розповів прокурор Вард Фердінандуссе, передає ONLINE.UA з посиланням на nu.nl.

Він заявив, що літак на висоті у понад 10 кілометрів у цьому районі могла збити тільки установка "Бук". Так, найімовірніше, ракета могла бути запущена з району села Первомайське. Однак наразі вивчаються інші альтернативні місця.

"Російська сторона наполягає, що запуск здійснили з району села Зарощенське, що під Амвросіївкою. Населений пункт тоді контролювався ЗСУ. Заяву додали до справи, а слідчі ретельно вивчили цю інформацію", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, на підтвердження своєї версії Кремль надав супутникові знімки місцевості від 17 липня 2014 року. Однак слідчі заявили про те, що Москва маніпулює датою. Окрім того, ці знімки мають "нез'ясовні відмінності" від зображень з інших джерел. Також Міноборони РФ не надало оригінали, оскільки вони не були збережені через нібито сильну хмарність. В результаті суд наголосив, що, наявні докази надто суперечать названим точкам старту. Обвинувачення звертає увагу на те, що складність полягає ще й у тому, що Україна заявляє про відсутність ракет такого типу на озброєнні, а Росія стверджує зворотне.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що засновник Bellingcat Еліот Гіґґінс неочікувано для всіх заявив, що Росія насправді відправила на окупований бойовиками Донбас два зенітно-ракетних комплекси "Бук" та планувала завезти ще третій, а не лише один "Бук", як всі думали раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?