В Україну хотіли завезти три Бука з Росії - опубліковані резонансні дані
Категорія
Світ
Дата публікації

В Україну хотіли завезти три Бука з Росії - опубліковані резонансні дані

В Україну хотіли завезти три Бука з Росії - опубліковані резонансні дані
Джерело:  Укрінформ

Резонансне розслідування міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat регулярно надає міжнародній спільноті факти причетності влади РФ до жахливої катастрофи боїнгу MH17, яка забрала життя декількох сотень людей. Так, очільник та засновник Bellingcat Еліот Гіґґінс знову поділився шокуючими даними. За його словами, Росія насправді відправила на окупований бойовиками Донбас два зенітно-ракетних комплекси "Бук" та планувала завезти ще третій, а не лише один "Бук", як всі думали раніше.

Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ"

"Перший прибув за кілька днів до того, як MH17 був збитий, але він зламався та повернувся до Росії. Тоді Росія намагалася відправити ще два у ніч проти 17 липня, але тільки одна установка перетнула кордон, бо бракувало автотягачів для транспортування "Бука", - ділиться даними Еліот Гіґґінс.

Що важливо розуміти, 11 березня адвокат Джеррі Скіннер, який захищає інтереси 40 сімей родичів жертв авіакатастрофи МН17, також спробував відкрити очі людей на реальний стан речей. Він наголосив, що установка "Бук", з якої було збито літак рейсу МН17 у небі над Донбасом, не могла покинути територію РФ без дозволу російських високопосадовців. На його думку, саме тому на суді у Нідерландах має пролунати ім’я глави Кремля Володимира Путіна та інших впливових політиків з його оточення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  розповідають нові свідки у справі МН17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?