Словаччина визнала Росію країною-спонсором тероризму
Категорія
Політика
Дата публікації

Словаччина визнала Росію країною-спонсором тероризму

Словаччина визнала Росію країною-спонсором тероризму
Джерело:  online.ua

Парламент Словаччини резолюцією визнав чинний російський режим терористичним, а Росію державою, що підтримує тероризм.

Джерело: постанова парламенту Словаччини

Парламент Словаччини визнав РФ спонсором тероризму

Національна рада Словацької Республіки вкотре засудила російську агресію в Україні та висловила підтримку незалежності та суверенітету та територіальної цілісності України, - вказано у постанові.

У резолюції також засуджуються масштабні напади Росії на мирне населення, цивільні об'єкти та ключову енергетичну структуру України.

Крім цього, Національні збори Словацької Республіки визнали чинний російський режим терористичним, а Росію державою, що підтримує тероризм.

Депутати також засудили прямі та непрямі погрози Росії застосувати ядерну зброю.

Парламент Словаччини заявив, що не визнає проведення та результатів референдумів у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України, вважаючи ці території у складі України.

Парламент також висловив підтримку зусиллям зі створення спеціального трибуналу для переслідування злочинів агресії та підтримку переслідування злочинів проти людяності та воєнних злочинів.

Словацькі депутати засудили гібридну війну, яку веде Росія і на території Словаччини. Вони закликали правоохоронні органи, спецслужби та інші компетентні органи не недооцінювати загрозу, а вжити ефективних заходів проти неї, щоб зберегти безпеку та демократію в Словаччині.

Хто визнав РФ спонсором тероризму

У квітні 2022 року Верховна Рада України визнала Росію державою-терористом, однією з цілей політичного режиму якої є державний геноцид українського народу, фізичне знищення, масові вбивства громадян України.

13 жовтня ПАРЄ ухвалила відповідну резолюцію про визнання режиму РФ терористичним. Це перша міжнародні інституція, яка прийняла таке рішення.

21 листопада парламентська асамблея НАТО також визнала РФ спонсором тероризму.

23 листопада Європарламент визнав РФ державою-спонсором тероризму та такою, що застосовує терористичні засоби.

Подібні резолюції ухвалили у Нідерландах, Польщі, Литві, Латвії та Естонії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?