Польща визнала Росію спонсором тероризму
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща визнала Росію спонсором тероризму

Польща визнала Росію спонсором тероризму
Джерело:  online.ua

Польський сейм визнав Росію державою, що спонсорує тероризм. Рішення про це польські депутати ухвалили під час засідання 14 грудня.

Джерело: рішення Сейму Польщі

У польському Сеймі визнали РФ спонсором тероризму

Сейм Республіки Польща визнає Російську Федерацію державою, яка підтримує тероризм і використовує терористичні заходи, - йдеться у тексті резолюції.

У документі вказано, що Росія «систематично порушує права людини, міжнародне право і Статут ООН і низку інших зобов’язань», «нападає на території інших країн, вчиняє збройні напади, військові злочини та геноцид» і «веде ворожі дії» проти господарської діяльності, зокрема в сфері енергетики».

Також у резолюції йдеться про те, що Росія несе «безпосередню відповідальність за збиття рейсу Malaysian Airlines (MH17) у липні 2014 року, коли загинули 298 пасажирів і членів екіпажу».

Окрім цього, покладається відповідальність на РФ за «катастрофу літака ВПС Польщі у Смоленську в квітні 2010 року, під час якого загинуло 96 осіб, у тому числі президент Польщі Лех Качинський, урядовці, старші військові командири Польщі та НАТО, а також депутати польського парламенту.

Звіряча і протиправна агресія Російської Федерації проти України триває. Російські військові здійснюють обстріли по всій території окупованої країни, в результаті яких загинули тисячі людей, у тому числі багато дітей. Російська Федерація та її збройні структури та формування здійснюють акти терору проти цивільної інфраструктури, масові страти та викрадення, сексуальне насильство та катування, відрив дітей від сімей з метою русифікації, масові депортації населення, примусовий призов до армії збройних сил Росії громадян України та розкрадання майна. Росія неодноразово порушує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими, – пишуть депутати.

У Сеймі також констатували, що РФ вчинила акт міжнародного піратства, «збройно заблокувавши українські порти та паралізувавши морське сполучення на шляхах, що ведуть до них, без оголошення війни».

Депутати закликали Раду міністрів продовжувати та розширювати дії, спрямовані на запровадження подальших пакетів санкцій щодо Росії та осіб, які підтримують режим Путіна, а також подальшу підтримку України у боротьбі з агресором.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?