Польща та Фінляндія вимагають конфіскувати активи РФ у ЄС на користь України
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща та Фінляндія вимагають конфіскувати активи РФ у ЄС на користь України

Польща та Фінляндія вимагають конфіскувати активи РФ у ЄС на користь України
Джерело:  online.ua

Польський прем’єр Матеуш Моравецький знову запропонував конфіскувати активи Росії в Європейському Союзі на користь України - його пропозицію публічно підтримала прем’єрміністерка Фінляндії Санна Марін.

Джерело:  Yle

Польща та Фінляндія хочуть конфіскувати активи РФ на користь України

На переконання Моравецького, на тлі війни в Україні міжнародна спільнота забов'язана вжити більш жорстких заходів проти Росії.

Так, офіційна Варшава та Гельсінкі мають намір просувати ідею щодо конфіскації активів країни-агресорки під час наступного саміту Євросоюзу.

Конфісковані кошти мають бути використані на користь України. Ми повинні вдарити по Росії сильніше, ніж вона очікує, – наголосив польський прем'єр.

Санна Марін підтримала пропозицію Матеуша Моравецького.

Сподіваюся, що (Європейська) комісія знайде правові рішення для імплементації цих заходів, – зазначила фінська прем'єрка.

Також вказано, що політики детально обговорили майбутнє членство Фінляндії в НАТО, актуальні питання ЄС та двосторонні відносини.

Що важливо розуміти, для Моравецького це був перший візит до Фінляндії з часу перебування на посаді глави уряду Польщі у 2017 році.

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, на тлі російського вторгнення в Україну офіційний Брюссель заморозив російських активів на суму 68 мільярдів євро.

Влада ЄС уже дискутує щодо розробки механізму конфіскації цих активів на користь України, але так, щоб не порушувати право власності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?