Словаччина заборонила продаж і переробку українського зерна через виявлені пестициди
Категорія
Економіка
Дата публікації

Словаччина заборонила продаж і переробку українського зерна через виявлені пестициди

Словаччина заборонила продаж і переробку українського зерна через виявлені пестициди
Джерело:  online.ua

У Словаччині заборонили продаж та переробку 1500 тонн пшениці з України через виявлення в ній заборонених в ЄС пестицидів.

Джерело: Міністерство сільського господарства Словаччини

В Українському зерні знайшли заборонений в ЄС пестицид

Міністерство країни ввело в дію інструкцію, що забороняє переробку та введення в обіг уже складованого українського зерна та борошна з нього.

У контрольованому зразку підтверджено наявність пестициду, який не дозволений в ЄС та має негативний вплив на здоров’я людини, - йдеться в заяві міністерства.

Міністерство сільського господарства Словаччини заявило, що спільно з підпорядкованими організаціями забезпечить збір проб всього зерна та борошна з України, які вже зберігаються в Словаччині.

Також країна проінформувала всі країни-члени ЄС про партію зерна, яка не відповідає санітарним вимогам.

Міністр Самуель Влчан повідомить про це посла України Мирослава Кастрана, а також міністрів сільського господарства країн Вишеградської четвірки, Румунії та Болгарії на спільній зустрічі, яка буде присвячена захисту ринків від імпорту дешевих товарів з України.

У міністерстві додали, що не рекомендують імпортувати українське зерно та продукти з нього.

Польща призупинила імпорт зерна з України

9 квітня заступник міністра сільського господарства Польщі Януш Ковальський заявив, що його країна призупинить імпорт українського зерна до липня.

Це повязано з тим, що дешеве українське зерно призвело до падіння цін на польське, чим незадоволені польські фермери.

Він додав, що Польща має бути транзитною країною для українського зерна, яке не повинно залишатися в країні та шкодити польським виробникам і викликати кризу.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?