Словенія передала Україні танки М-55S
Категорія
Світ
Дата публікації

Словенія передала Україні танки М-55S

Словенія передала Україні танки М-55S
Джерело:  online.ua

29 жовтня офіційно стало відомо, що влада Словенії направила другу велику партію озброєння Україні, зокрема вона передала нашим Збройним Силам 28 танків М-55S.

Джерело: видання  24UR

Словенія передала Україні 28 танків М-55S

За словами представників Міноборони Словенії, танки, для надання яких була укладена угода з офіційним Берліном, уже успішно передали Збройним Силам України.

Що важливо розуміти, ці танки перебували у резерві словенської армії, а тепер посилять оборону України.

Як уже згадувалося раніше, влада Словенії пообіцяла Україні 28 танків М-55S, в обмін на техніку з Німеччини - 35 важких автонавантажувачів 8х8 та п'ять важких водяних цистерн 8х8 для формування середньої батальйонної групи.

Варто також зазначити, що угоду про обмін прем'єр-міністр Роберт Голоб та канцлер Німеччини Олаф Шольц уклали у вересні.

Це друга значна партія словенської військової підтримки Україні. У липні Словенія відправила до України 35 бронетранспортерів-амфібій BVP M80A.

Що важливо розуміти, M-55S – це модернізація радянського застарілого танка Т-55, яка оснащена 105-мм гарматою з тепловим кожухом, активною бронею та покращеною системою управління вогнем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?