Слуга народу готує законопроєкт про евтаназію: що потрібно знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

Слуга народу готує законопроєкт про евтаназію: що потрібно знати кожному

Слуга народу готує законопроєкт про евтаназію: що потрібно знати кожному
Джерело:  online.ua

Нардеп від партії "Слуги народу" Гео Лерос повідомив, що має намір впродовж року подати законопроєкт про евтаназію до парламенту. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

“Друзі, я знаю, деякі з вас будуть засуджувати мене. Я хочу в найближчі пів року-рік внести законопроєкт про дозвіл евтаназії. Право невиліковно хворих перервати своє життя має бути їх правом і можливістю, якщо вони не готові виносити свої страждання",- написав він.

Варто зазначити, що існує три типи евтаназії:

  • Добровільна – надається за згодою пацієнта, дозволена у Бельгії, Колумбії, Нідерландах та Канаді;

  • Недобровільна – коли згода пацієнта недоступна, і цей вид евтаназії заборонений у всіх країнах;

  • Мимовільна – без відома або без згоди пацієнта. Це явище також є незаконним та вважається вбивством;

Що цікаво, користувачі соціальних мережах поки не надто активно відреагували, однак деякі українці вже встигли поділитися своїми думками з цього приводу. Загалом, судячи з коментарів більшість прихильників підтримує введення даного законопроєкту.

Громадяни України усвідомлюють, що даний закон може викликати безліч обурень, а деякі вже цікавляться структурою проєкту. Натомість Гео Лерос зазначив, що все лише в планах і проєкт буде розроблений після детального аналізу досвіду тих країн, де це дозволено.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ексвиконувачка обов’язків міністерки охорони здоров’я  Уляна Супрун заявила, що вважає корисною роботу МОЗ  і свої поради про здоров’я попри докори глави держави Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?