Слуга народу обрала кандидата на вибори в мери Києва - важлива інформація
Категорія
Політика
Дата публікації

Слуга народу обрала кандидата на вибори в мери Києва - важлива інформація

Слуга народу обрала кандидата на вибори в мери Києва - важлива інформація
Джерело:  online.ua

На внутрішньопартійних праймеріз президентської партії "Слуги народу" на кандидата в мери Києва здобула перемогу народна обраниця Ірина Верещук. Цей вибір уже підтримав глава держави Володимир Зеленський. Варто звернути увагу на те, що у праймеріз також брали участь п'ять кандидатів - Олександр Дубінський, Олександр Качура, Ірина Верещук, Микола Тищенко та Дмитро Гурін. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт "Слуги народу".

За словами народного депутат від "СН" Павла Мельника, голоси розподілилися таким чином:

  • Ірина Верещук - 87 голосів

  • Олександр Дубінський - 41 голос

  • Микола Тищенко - 30 голосів

  • Дмитро Гурін - 15 голосів

  • Олександр Качура - 3 голоси

Що важливо розуміти, на праймеріз був присутній український лідер Володимир Зеленський. Окрім того, зазначається, що голосування провели в три етапи: фракція голосувала, друге – це поточна соціологія кожного з кандидатів, і третє – бал президента України. За Верещук проголосувала більшість членів фракції, у неї найвища соціологія серед інших кандидатів СН, її підтримав Зеленський. Окрім того, перед праймеріз нардеп Олександр Качура розповів журналістам, що бюлетені після голосування "слуг" мають підраховувати співробітники Офісу президента.

"У нас було 5 кандидатів. Всі вони потужні, вони будуть допомагати одному обраному...Я дійсно підтримав рішення партії "Слуга народу", і я від себе симпатизую цьому вибору – Ірині Верещук. Тому в нас сьогодні ніхто не буде сперечатися в партії "Слуга Народу", – наголосив глава держави.

Варто зазначити, що Ірина Верещук у 2019 році була обрана народною депутаткою 9 скликання від партії “Слуга народу”. Член фракції "Слуга народу" та член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Окрім того, Верещук була представницею Кабінету Міністрів у Верховній Раді України з 4 вересня до 15 листопада 2019 року. Заявляла, що тодішній прем'єр-міністр Олексій Гончарук планував звільнити її за критику держбюджету та дій Кабміну.

У вересні вона 2019 року заявила, що Україна має переглянути підхід до НАТО, бо «на неї там не чекають». У травні 2020 року на своїй сторінці у Facebook закликала просити пробачення у загиблих під час подій в Одесі 2014 року, що викликало у багатьох обурення.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 липня український парламент підтримав кандидатуру Ольги Піщанської та обрав її новою головою Антимонопольного комітету. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?