Відоме ім'я нової очільниці Антимонопольного комітету - що необхідно знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Відоме ім'я нової очільниці Антимонопольного комітету - що необхідно знати

Відоме ім'я нової очільниці Антимонопольного комітету - що необхідно знати
Джерело:  online.ua

16 липня український парламент підтримав кандидатуру Ольги Піщанської та обрав її новою головою Антимонопольного комітету. Варто звернути увагу на те, що за її призначення проголосували 255 нардепів. Напередодні Піщанську офіційно рекомендували на посаду голови АМКУ. Що важливо розуміти, саме Ольга Піщанська була першою заступницею голови АМКУ та донедавна виконувала обов'язки керівника відомства після звільнення попереднього очільника Юрія Терентьєва. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

Основними пріоритетами на посаді Піщанська вважає:

  • Боротьба зі зловживанням чинних монополій;

  • Використання інструментів пониження бар'єрів входу на ринку;

  • Припинення антиконкурентних дій влади.

Варто зазначити, що Ольга Піщанська з 2004 по 2015 роки працювала на "АрселорМіттал Кривий Ріг". У декларації чиновниці зазначається, що вона володіє цінними паперами цієї компанії. З січня по квітень 2016 року нова очільниця АМКУ працювала начальником відділу в "Метінвест Холдинг", яким володіють Рінат Ахметов і Вадим Новинський. Зеленський призначив Піщанську заступницею голови АМКУ у вересні 2019 року. Українські медіа чимало разів писали, що сестра Ольги Піщанської Світлана начебто є спонсором партії "Слуга народу" і товаришкою дитинства українського лідера Володимира Зеленського.

Варто нагадати, що колишній глава АМКУ Юрій Терентьєв написав заяву про відставку після розмови з президентом Володимиром Зеленським. Рада 3 липня його відставку схвалила. Ходять чутки, що Терентьєв міг написати заяву про звільнення під тиском глави держави. Про це, зокрема, пишуть експерти та журналісти. Причина такої ситуації – боротьба за контроль роздрібного ринку сигарет, в якій Зеленський підтримав монополіста – компанію "Тедіс".

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 липня народні депутати провели голосування з приводу призначення нового голови правління Нацбанку України. Верховна Рада підтримала кандидата Кирила Шевченка — голову правління "Укргазбанку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?