Слуга народу повідомила невтішну новину щодо мінімальної зарплати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Слуга народу повідомила невтішну новину щодо мінімальної зарплати

Слуга народу повідомила невтішну новину щодо мінімальної зарплати
Джерело:  ТСН

Державний бюджет-2021 передбачає підвищення мінімальної зарплати, проте команда українського лідера Володимира Зеленського неочікувано для всіх уже запропонувала відтермінувати цей процес. З такою гучною заявою виступив очільник комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев. Окрім того, він вже навіть встиг пояснити свою пропозицію та відповісти, для чого це потрібно зробити, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

"Я б відклав це підвищення до 1 грудня 2021 року. Тоді, мені здається, що ми б нормально пройшли цей рік. Адже це менше впливатиме і на інфляцію, і на податковий тиск на бізнес", — наголосив народний обранець.

За словами Данила Гетманцева, переглянути розмір виплат одномоментно — неможливо. Саме тому команда Володимира Зеленського має намір переглядатиме ці стандарти поступово. Окрім того, український політик звернув увагу на те, що підвищення зарплати може призвести до тінізації економіки, тому що людей почнуть переводити на 0,5 ставки. Також представник "Слуги народу" наголосив, що оптимальною сумою для підвищення зарплати є 6 тисяч гривень, а не 6,5 тисяч.

Данило Гетманцев почав стверджувати, що до того, як мінімальну зарплату підвищили до 5 тисяч гривень, третина працівників була за межею бідності, оскільки всі вони заробляли менше, ніж їм було потрібно для виживання. Народний обранець підкреслив: щомісяця Міністерство соцполітики перераховує прожитковий мінімум. Що важливо розуміти, у наступному році повинні перейти цю мінімальну межу, адже підвищення буде на 9,3%.

Не можна також не звернути увагу на те, що раніше Кабінет міністрів неочікувано вирішив перенести підвищення зарплати вчителів. Як уже згадувалося раніше, попередній план полягав у позитивних змінах щодо платні вже наступного року, однак наразі рішення відтермінували на 2022-й. Згідно з останніми даними, розрахунки вказали на необхідність залучення додаткових 50 мільйонів гривень з державного бюджету.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в НБУ розповіли про новий конфлікт з Міжнародним валютним фондом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?