"Слуга народу" прокоментувала зупинку держфінансування партії
Категорія
Політика
Дата публікації

"Слуга народу" прокоментувала зупинку держфінансування партії

"Слуга народу" прокоментувала зупинку держфінансування партії
Джерело:  online.ua

1 березня президентська політична сила "Слуга народу" заявила, що уже вивчає повідомлення НАЗК про зупинку державного фінансування через ознаки порушення порядку подання фінансового звіту партії про майно, доходи, витрати й зобов’язання фінансового характеру. З такою заявою виступив очільник СН Олександр Корнієнко. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Ми розбираємося зараз. Хочемо почитати, що вони кажуть нам, і будемо тоді реагувати. Треба зрозуміти, як це працює: є зупинка, є скасування. Скасування – це якщо партія не надала пояснень, не виправила ситуацію, тоді на наступний квартал вони можуть скасувати. А наразі вони пишуть, що призупинено процес фінансування", - наголосив політик.

За словами Олександра Корнієнка, "Слуга народу" вже отримала виділені державною кошти на перший квартал поточного року, тому рішення НАЗК може стосуватися другого кварталу. Окрім того, він зазначив, що партія розраховує в найближчому майбутньому усунути всі порушення, вказані НАЗК.

Як уже згадувалося раніше, 1 березня Національне агентство з питань запобігання корупції заблокувало державне фінансування партії "Слуга народу" - у зв’язку з виявленими порушеннями.

"У зв’язку із виявленими порушеннями наказом Голови НАЗК Олександра Новікова зупинено державне фінансування партії "Слуга народу", — заявили в агенстві.

Що важливо розуміти, все почалося після того, як стало відомо, що кожного місяця в інтересах партії "Слуга народу" на рахунок американських лобістів Finsbury Glover Hering перераховується 50 тисяч доларів. За ці кошти компанія повиння надавати "стратегічне консультування та підтримку", зокрема, "Слузі народу" – з метою "налагодження відносин України зі Сполученими Штатами та країнами ЄС".

Представники українського президента запевняють, що безпосередньо "Слуга народу" не наймала лобістів. У Володимира Зеленського кажуть, що контракт із лобістами у лютому 2021 року підписала громадська організація, засновниками якої є помічники депутатів від "Слуги народу". До слова, СН досі не змогла пояснити, хто щомісячно сплачує 50 тисяч доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Разумков прокоментував чутки про намір Зеленського відправити його у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?