"Слуга Народу" пропонує зареєструвати усі SIM-картки в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

"Слуга Народу" пропонує зареєструвати усі SIM-картки в Україні

"Слуга Народу" пропонує зареєструвати усі SIM-картки в Україні
Джерело:  online.ua

Партія "Слуга Народу" запропонувала Верховній Раді законопроект, що вносить зміни до процедури продажі SIM-карток в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.

За наявними даними, авторами ініціативи стала низка народних депутатів від згаданої фракції: Олександр Федієнко, Михайло Крячко, Єгор Чернєв, Роман Соха, Сергій Штепа. До їхнього колективу приєднався віцепрем'єр Михайло Федоров, що займається питаннями цифрової трансформації.

Серед запропонованих змін також обов'язкова реєстрація IMEI-кодів. Незареєстровані можуть отримати блокування від оператора.

За словами авторів, законопроект необхідний для державного управління у галузі електронних комунікацій, що відповідають підходу до євроінтеграції. У документі є підрозділ про "Надання електронних комунікаційних послуг в умовах надзвичайного стану, особливого періоду або під час проведення антитерористичної операції".

Розробники відзначають необхідність виконання певних зобов'язань України стосовно електронних комунікацій, згаданих в Угоді про асоціацію ЄС.

Відомо, що абоненти, які не підписали договір з оператором на основі особистих даних, будуть позбавлені обслуговування після 1 січня 2024 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, представникам Конституційного суду спрямували так званий законопроект про народовладдя. Він офіційно запроваджує право законодавчої ініціативи для кожного громадянина України, а не тільки топ-посадовців чи народних депутатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?