Слуга народу скаржиться на блокування законопроєктів про євробляхи
Категорія
Україна
Дата публікації

Слуга народу скаржиться на блокування законопроєктів про євробляхи

Слуга народу скаржиться на блокування законопроєктів про євробляхи
Джерело:  online.ua

Очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія поскражився на те, що народні обранці від ОПЗЖ та "Батьківщини" продовжують блокувати роботу Верховної Ради. Окрім того, політик закликав їх до конструктивного розгляду важливих законопроєктів, зокрема про розмитнення "євроблях". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

"Дуже прикро, що депутати від ОПЗЖ і "Батьківщини" продовжують блокувати роботу парламенту, заважаючи ухваленню дуже важливих законів, на які давно чекають люди", - зазначив Давид Арахамія.

Він звернув увагу на те, йдеться, зокрема, про необхідність ухвалення у другому читанні законопроєктів про доступне розмитнення автомобілів на єврономерах (№4643-д та №4644-д).

"Впевнений, цей документ потрібен також виборцям "Батьківщини" і ОПЗЖ, бо він не про політику, він про можливість для кожного власника авто з європейською реєстрацією впродовж 180 днів розмитнити свою автівку за пільговою ставкою, яка не перевищить 1 тисячі євро. Цим доступним механізмом розмитнення зможуть скористатися понад 500 тисяч автовласників, серед яких - також люди, які голосували за ті політсили, які зараз блокують роботу Верховної Ради і не дають ухвалити цей закон", - наголосив очільник фракції "СН".

Саме тому політик попросив своїх колег з інших фракцій припинити блокувати продуктивну роботу Верховної Ради поправочним спамом і перейти до конструктивної співпраці на благо українського народу.

Варто також зазначити, що зранку 18 березня власники авто з єврономерами влаштували акцію біля ВРУ, вимагаючи ухвалення відповідних законопроєктів.

Давид Арахамія наголошує, що також чекає ухвалення декілька інших важливих законопроєктів, зокрема, тих, які "дозволять захистити людей від свавілля колекторів, а також щодо гарантування виплат українцям лікарняних".

Що важливо розуміти, парламент вже третій день поспіль розглядає правки до законопроєкту № 2194 щодо дерегуляції земельних відносин у другому читанні. 18 березня розгляд почали з 347-ї правки (всього - понад 3 тисячі правок).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Арсен Аваков назвав причини штрафів для власників "євроблях".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?