Слуга народу створила нові керівні органи партії і затвердила їх склади
Категорія
Політика
Дата публікації

Слуга народу створила нові керівні органи партії і затвердила їх склади

Слуга народу створила нові керівні органи партії і затвердила їх склади
Джерело:  online.ua

У суботу, 13 березня на масштабному з'їзді партія "Слуги народу" створила новий вищий керівний орган - Політичну раду партії. Політрада буде розробляти тактику і стратегію політсили, приймати рішення про вступ в політичні союзи, в тому числі, з європейськими партіями. До першого складу політради "Слуги народу" увійдуть 73 людини, але їх будуть переобирати щомісяця. Також створено Національну раду громад, де обговорюватимуть проекти державних рішень щодо місцевого самоврядування, регіональної політики та її реалізації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео з'їзду партії, яке транслювалося на Youtube.

До політради парії "Слуга народу" увійшли нардепи Давид Арахамія, Юрій Аристов, Євгенія Кравчук, Андрій Клочко, Вадим Галайчук, Максим Ткаченко, Андрій Герус, Михайло Радуцький, Микита Потураєв, Микола Тищенко (взяв самовідвід), перший віцеспікер Руслан Стефанчук, а також члени Кабміну. У їх числі міністр культури і інформполітики Олександр Ткаченко, міністр цифровий трансформації Михайло Федоров, міністр юстиції Денис Малюська. Всього на з'їзді партії було обрано 64 людини. Фінальний склад політради буде затверджений до 16 квітня.

Крім того "Слуга народу" прийняла новий статут, який надає широкі повноваження первинним осередкам і підсилює зв'язок з регіонами. Новий статут, зокрема передбачає, що третина державного фінансування партії буде направлятися на діяльність місцевих організацій.

Нагадаємо, 1 березня офіційно стало відомо, що Національне агентство з питань запобігання корупції зупинило державне фінансування партії "Слуга народу" - у зв'язку з виявленими порушеннями. Згідно з останніми даними, НАЗК виявило ознаки кримінальних злочинів в звітах "Слуги народу" - по ст. 159-1 (порушення порядку фінансування політичної партії), ч. 5 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Це сталося після того, як стало відомо, що щомісяця в інтересах партії "Слуга народу" на рахунок американських лобістів Finsbury Glover Hering перераховується 50 тисяч доларів. За це компанія нібито повинна надавати "стратегічне консультування і підтримку", зокрема "Слузінароду" - з метою "налагодження відносин України зі Сполученими Штатами і країнами ЄС". Представники команди Володимира Зеленського стверджують, що безпосередньо "Слуга народу" не наймала лобістів. За словами політиків, контракт з лобістами в лютому 2021 підписала громадська організація, засновниками якої є помічники депутатів від "Слуги народу". Що цікаво, СН до сих пір не змогла пояснити, хто щомісяця платить 50 тисяч доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до партії "Слуга народу" з категоричною вимогою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?