Смерть хлопчика у Переяславі: реакція політиків та гучна відставка в МВС
Категорія
Події
Дата публікації

Смерть хлопчика у Переяславі: реакція політиків та гучна відставка в МВС

Смерть хлопчика у Переяславі: реакція політиків та гучна відставка в МВС
Джерело:  online.ua

Трагедія у Переяславі-Хмельницькому, де через постріли двох нетверезих поліцейських випадково загинув 5-річний хлопчик, призвела до значного резонансу в суспільстві. Як повідомляє ONLINE.UA, вчора у відставку подав глава НПУ у Київській області Дмитро Ценов. Також були відсторонені від виконання службових обов’язків керівники Переяслав-Хмельницького відділу поліції.

Підозрювані у вбивстві затримані. За словами генпрокурора України Юрія Луценка, двом патрульним поліцейським буде змінена підозра з перекваліфікацією скоєного ними злочину на ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Вчора ввечері під будівлею ГУ МВС України у Києві пройшов мітинг, на якому активісти кількох громадських організацій вимагали відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. В ході акції, в якій взяли участь кілька сотень громадян, була розбита вивіска на адміністративному корпусі МВС. Поруч з будівлею були намальовані графіті з написом «Вбивці» та іншими звинуваченнями на адресу поліції.

Смерть 5-річного Кирила викликала реакцію з боку багатьох українських політиків. Зокрема, своє співчуття родині загиблого хлопчика висловив президент Володимир Зеленський. У своєму Facebook він повідомив наступне:

«На жаль, усі зусилля медиків виявилися марними. 5-річний Кирило помер у лікарні. Звісно, ніщо у світі не може втішити рідних і близьких. Але я – як президент і як батько – хочу запевнити, що зроблю все, аби винні були покарані по справедливості. Жодного пом’якшення. Жодної спроби зам'яти цю справу. Ця трагедія має стати уроком. Ті, хто повинні дбати про безпеку громадян, мусять щохвилини пам’ятати про свою відповідальність. За життя. Перед людьми, перед народом, перед країною».

За даними слідства, 31 травня двоє патрульних поліцейських у вільний від служби час почали стрільбу з пістолету по жерстяних банках неподалік пішохідної зони. Знаходячись у стані сильного алкогольного сп’яніння, один з них випадково влучив кулею у голову п’ятирічного хлопчика. Дитина отримала важку травму мозку та вчора, 3 червня, померла.

Нагадаємо, що кілька днів тому у США було скоєна масова стрілянина в офісній будівлі, в результаті якої загинуло 12 людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?