Смертельна пожежа в Одесі: з'явились нові подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Смертельна пожежа в Одесі: з'явились нові подробиці

Смертельна пожежа в Одесі: з'явились нові подробиці
Джерело:  Думська

У справі про пожежу в одеському готелі «Токіо Стар», де загинули 9 людей, з’явились нові подробиці. Вчора правоохоронцями був затриманий власник готелю – відомий місцевий бізнесмен Вадим Чорний. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Думская ».

За інформацією з одеської прокуратури, власнику злощасного готелю загрожує відповідальність за ч.2 ст.270 КК України. Найближчим часом стосовно затриманого вирішиться міра обрання запобіжного заходу.

За словами Вадима Чорного, він готовий нести повну відповідальність за те, що трапилося, якщо буде встановлено його вину.

Також у прокуратурі повідомили про вилучення відеозаписів з камер спостереження, встановлених у «Токіо Стар» та фінансово-господарської документації готелю.

Щодо постраждалих, то велика чисельність загиблих може бути пов’язана з тим, що заради економії деякі кімнати готелю навіть не мали вікон, а коридори були обшиті пластиком .

Епіцентр займання був на другому поверсі, де знаходилася пральня. Пожежникам пізно повідомили про загорання, а в готелі вночі знаходилися тільки двоє охоронців, які навіть не знали, що робити в цій ситуації. В результаті вогонь охопив двоповерхову будівлю з 270 кімнатами.

Постояльці були дезорієнтовані, багато хто з них постраждав від чадного газу. Пізніше лікарі констатували. що у більшості госпіталізованих опіки дихальних шляхів і отруєння продуктами горіння.

Пожежні відразу виявили сім тіл. Ще одна людина загинула в машині швидкої допомоги. Дев’ятого загиблого знайшли пізніше. Всього в готелі перебувало близько 200 осіб.

Нагадаємо, що загальна площа пожежі у готелі «Токіо Стар» становила 1000 кв.м.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?