Смертельна пожежа в Одесі: рятувальники повідомили нові невтішні новини
Категорія
Події
Дата публікації

Смертельна пожежа в Одесі: рятувальники повідомили нові невтішні новини

Смертельна пожежа в Одесі: рятувальники повідомили нові невтішні новини
Джерело:  Коммерсант

Число загиблих під час пожежі в коледжі Одеси зросло до десяти осіб. Вранці 8 грудня рятувальники під завалами виявили ще два тіла. Нові фото і відео з місця трагедії опублікувала прес-служба ДСНС, передає ONLINE.UA.

Рятувальники нагадали, що 4 грудня в лікарні померла 17-річна студентка Ксенія Бабенко. На наступний день, 5 грудня, під час проведення пошукових робіт було виявлено тіло ще однієї загиблої, вона була викладачкою коледжу. В п'ятницю, 6 грудня, під час розбору завалів були виявлені тіла ще двох загиблих. У суботу, 7 грудня, виявили тіла ще трьох людей. Також в лікарні від травм, отриманих під час ліквідації наслідків пожежі, помер рятувальник.

На даний момент повідомляється про 30 постраждалих у пожежі. У лікарнях залишаються дев'ять челолвек з травмами і опіками різного ступеня тяжкості. Аварійно-рятувальні роботи на місці трагедії тривають. До робіт залучено 260 осіб та 41 одиниця техніки.

У зв'язку з пожежею в коледжі Одеси 8 грудня президент Володимир Зеленський оголосив в Україні день жалоби.

"У зв'язку з трагедією, що сталася в місті Одеса, в результаті пожежі 4 грудня 2019 року і призвела до людських жертв, з метою вшанування пам'яті загиблих постановляю: оголосити в Україні 8 грудня 2019 року днем жалоби", - йдеться в указі українського глави.

Нагадаємо, пожежа в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу спалахнула вранці 4 грудня. Вогонь охопив майже 4 тисячі квадратних метрів. У момент виникнення пожежі в будівлі перебувало близько 400 осіб, багато з яких стрибали з вікон, щоб врятуватися від вогню.

За фактом пожежі поліція порушила кримінальну справу. В даний час органами досудового розслідування допитано понад 150 осіб, призначено більше двох десятків судових експертиз. Правоохоронці повідомили, що за результатами вже проведених слідчих дій, готується повідомлення про підозру двом особам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міський голова Одеси Геннадій Труханов заявив, що пожежа в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу могла виникнути через використання електрообігрівачів, так як в навчальному закладі не було опалення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?