Смертність від коронавірусу: вчені встановили новий чинник
Категорія
Технології
Дата публікації

Смертність від коронавірусу: вчені встановили новий чинник

Смертність від коронавірусу: вчені встановили новий чинник
Джерело:  online.ua

Вчені заявили, що чоловіки з низьким рівнем тестостерону частіше стають жертвами коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

На думку дослідників, такі відомості дозволять врятувати безліч життів у майбутньому. Загальний ризик смертельного випадку для чоловік удвічі більший за жінок. Раніше лікарі не могли визначити, з чим пов'язана така різниця. тестостерон обговорювали лише на рівні припущень.

Тоді науковці провели спеціальне дослідження із залученням 45 пацієнтів у реанімації. Вони встановили, що нестаток тестостерону може призвести до смерті, йдеться саме про дефіцит, а не надлишок.

З 45 учасників 35 - чоловіки. 7 пацієнтів потребували кисневу допомогу, 33 - штучну вентиляцію легенів. Під час спостережень померли 9 чоловіків і 3 жінки. Протягом усіх днів фахівці фіксували зміни у рівні гормонів, у тому числі тестостерону та дигідротестостерону.

Згідно з висновками експертів, тестостерон допомагає людині регулювати імунні реакції. У разі низького рівня гормону організм занадто бурхливо реагує на віруси.

Це призводить до цитокінінового шторму - надмірного виробництва цих імунних клітин у порівнянні з реальними потребами організму. Така ситуація може стати фатальною для людини.

Нагадаємо, станом на 13 травня у світі виявили понад 4,2 мільйона випадків коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, американські вчені з Університету Пердью показали, як поширюється коронавірус при кашлі — на відео вони продемонстрували, як один хворий може заразити цілий літак. На кадрах відображено, як носій вірусу кашляє і похідні від нього мікроби переміщуються по всьому салону повітряного судна. Унікальне відео приголомшило мережу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?