Смертоносний торнадо забрав життя сотні американців з Кентуккі – відео
Категорія
Події
Дата публікації

Смертоносний торнадо забрав життя сотні американців з Кентуккі – відео

Смертоносний торнадо забрав життя сотні американців з Кентуккі – відео
Джерело:  online.ua

В Кентуккі загинули щонайменше 100 людей після того, як торнадо прорвав 200-мильну дорогу через Середній Захід і Південь США, зруйнувавши будинки, зрівнявши підприємства з землею та часто ставши смертельним для тих, кому вдалось вціліти під завалами після його першої хвилі.  

Джерело: Reuters

Потужні пориви знищили свічкову фабрику, пожежну та поліцейську дільниці в маленькому містечку в Кентуккі, розірвали будинок престарілих у сусідньому Міссурі та вбили щонайменше шістьох робітників на складі Amazon в штаті Іллінойс.

Хвиля торнадо стала найбільш руйнівною в історії Кентуккі 

Губернатор Кентуккі Енді Бешер заявив, що ця хвиля торнадо була найбільш руйнівною в історії штату. За його словами, близько 40 робітників було врятовано на свічковому заводі в місті Мейфілд, всередині якого було близько 110 людей, коли він перетворився на купу уламків. Було б «чудом» знайти ще когось живого під уламками, сказав Бешер.

Спустошення не схоже ні на що, що я бачив у своєму житті, і мені важко передати це словами. Найбільш ймовірно, тут, у Кентуккі, загинули більше сотні людей.

– губернатор штату Кентуккі

Рятівникам доводилось повзти через мертвих, щоб дістатися до живих 

Відео та фотографії, опубліковані в соціальних мережах, показують, що цегляні будинки в центрі Мейфілда зруйновані, а припарковані автомобілі майже поховані під уламками. Шпиль на історичній будівлі суду округу Грейвс повалений, а сусідня Об’єднана методистська церква частково впала.

Начальник пожежної служби Мейфілда Джеремі Крісон, чия власна станція була знищена, сказав, що свічкова фабрика зменшилася до «купи зігнутого металу, сталі та механізмів» і що працівникам реагування іноді доводилося «повзти через мертвих, щоб дістатися до живих жертв».

Пейдж Тінгл розповіла, що їздила чотири години на об’єкт в надії знайти свою 52-річну матір Джилл Монро, яка працювала на фабриці і востаннє її чули о 21:30.

Ми не знаємо, як себе почувати, ми просто намагаємося її знайти. Тут катастрофа.

Причиною спалаху торнадо була серія нічних гроз, включаючи шторм на північному сході Арканзасу. Цей шторм перемістився з Арканзасу та Міссурі в Теннессі та Кентуккі.

Незвично високі температури та вологість створили середовище для такої екстремальної погоди в цю пору року, сказав Віктор Генсіні, професор географічних та атмосферних наук з Університету Північного Іллінойсу.

Це історична подія, на кілька поколінь.

– професор атмосферних наук Університету Іллінойсу

Зважаючи на те, що катастрофа, ймовірно, була однією з найбільших спалахів торнадо в історії США, президент Джо Байден в суботу затвердив надзвичайний стан для Кентуккі.

Читайте також:

  • Журналісти знайшли відео ДТП "слуги народу", яке хотіли приховати.

  • ДТП зі "слугою народу" Трухіним: слідчі виступили із заявою.

  • Разумков публічно висварив Трухіна після скандальної ДТП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?