Сміливо, але ризиковано: міністр несподівано заступився за гастролюючих в Криму артистів
Категорія
Культура
Дата публікації

Сміливо, але ризиковано: міністр несподівано заступився за гастролюючих в Криму артистів

Сміливо, але ризиковано: міністр несподівано заступився за гастролюючих в Криму артистів
Джерело:  Крим.Реалії

Артисти, які їдуть виступати в Крим через український кордон, не порушують законодавство. Вони "сміливі люди", які доносять український контекст жителям окупованого півострова. З такою несподіваною заявою виступив міністр культури України Володимир Бородянський, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"У моєму розумінні, якщо український артист перетинає український кордон і їде на українську територію, яка тимчасово окупована, і виступає там, і доносить український контекст, я вважаю, що це дуже смілива людина", - сказав Бородянський і додав, що виступи українських гастролерів - ризикована справа.

Слід додати, що раніше Бородянський заявляв, що українські зірки, які гастролюють в Росії, підтримують агресора. Він також виступав за те, що всім російським артистам, які виступають в окупованому Криму, потрібно заборонити в'їзд в Україну.

Крім того Бородянський підтримав заборону російських фільмів, в яких грали ролі актори, що підтримують вторгнення Росії в Україну. На думку міністра, вони не повинні з'являтися в ефірі українського телебачення.

"Неважливо, все - вони люди, які вперто підтримують режим Путіна, вони люди, яки підтримують агресію проти України. Їх фільми, їх творчість повинні бути заборонені в Україні, тому що це - символізм. Цим ми говоримо, що так проти нас не можна чинити. Це визначення червоних ліній. Тобто ми говоримо: ти порушуєш наші червоні лінії", - пояснював тоді свою позицію Бородянський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український артист Олег Винник потрапив в гучний скандал через відповідь на питання "чий Крим". Артист вважає, що Крим ніхто не забирав у України, але тим не менше на сьогоднішній день він "не наш".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?