Сноуден більше не хоче жити в Росії: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Сноуден більше не хоче жити в Росії: що сталося

Сноуден більше не хоче жити в Росії: що сталося
Джерело:  Reuters

Колишній співробітник американської Агенції національної безпеки (АНБ) Едвард Сноуден більше не хоче жити в Росії. В інтерв’ю радіо France Inter найвідоміший втікач останніх років заявив, що сподівається на те, що Франція надасть йому притулок і він зможе переїхати жити в цю країну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Сноуден також розповів, що «хотів би побачити» президента Франції Еммануеля Макрона щоб попросити його дозволу для переїзду.

«Звичайно, я дуже б хотів, щоб пан Макрон надав мені право на притулок», – заявив колишній співробітник спецслужб США.

Едвард Сноуден живе в Росії з 2013 року після того, як втік зі Сполучених Штатів, протестуючи тим самим проти практики секретного спостереження за американськими громадянами з боку АНБ. Ліворадикальні активісти та деякі правозахисники вважають його героєм, але влада США розцінює його вчинок як державну зраду.

Незважаючи та не, що Сноуден позиціонує себе як захисника демократичних свобод, сам факт того, що для політичного притулку він обрав країну, лідер якої жорстко придушує демократію всередині Росії, викликає неабияку критику. На це Сноуден відповідає тим, що лише Росія надала йому захист від переслідування з боку США.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, що Київ опинився в світовому рейтингу міст з найбільшою кількістю камер відеоспостереження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?