Солдати РФ розмістили техніку з вибухівкою біля 4 із 6 енергоблоків ЗАЕС — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Солдати РФ розмістили техніку з вибухівкою біля 4 із 6 енергоблоків ЗАЕС — ГУР

Солдати РФ розмістили техніку з вибухівкою біля 4 із 6 енергоблоків ЗАЕС — ГУР
Джерело:  online.ua

Росія завершила підготовку до теракту на Запорізькій атомній електростанції. У районі чотирьох із шести енергоблоків окупанти розмістили техніку, начинену вибухівкою.

Джерело: офіційний сайт ГУР

Солдати РФ розмістили техніку з вибухівкою біля 4 із 6 енергоблоків ЗАЕС

План теракту на ЗАЕС повністю розроблений та затверджений. Для прискорення катастрофи вони можуть використати технічні засоби, – повідомив Буданов.

Як зазначив глава ГУР, до аварії на ЗАЕС може також призвести підвищення росіянами напруги на лініях електропостачання станції. Він також нагадав про мінування ЗС РФ ставка-охолоджувача ЗАЕС та інших об'єктів.

Залежно від ситуації, ядерні реактори без охолодження можуть розплавитися за період від 10 годин до 14 днів.

Ніколи ситуація не була такою серйозною, як зараз, – сказав генерал-майор.

За словами начальника ГУР МО, наказ держави-агресора вчинити теракт на ЗАЕС може бути викликаний поразкою загарбників на лівому березі Дніпра. Створення зони ядерного лиха РФ розглядає як "запобіжник" подальшого просування Сил оборони України.

Водночас, за оцінкою Буданова, існує ризик, що ворог може здійснити атаку на ЗАЕС із витоком радіації як "превентивний захід", щоб зупинити наступальну операцію України й заморозити лінію фронту в нинішньому вигляді.

РФ може влаштувати терористичний акт на ЗАЕС

Президент України Володимир Зеленський після доповіді СБУ та ГУР повідомив, що РФ розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій АЕС з викидом радіації.

Щойно була доповідь нашої розвідки та Служби безпеки України. Розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції – терористичного акту з викидом радіації. Вони все підготували для цього.

Зеленський нагадав, що вже неодноразово казав, що радіація не знає державних кордонів і те, по кому вона вдарить, визначається лише напрямком вітру.

Ми передаємо всю наявну інформацію нашим партнерам – кожному у світі. Усі докази. Європа, Америка, Китай, Бразилія, Індія, арабський світ, Африка – усі країни, абсолютно всі мають це знати. Міжнародні організації. Усі.

Президент підкреслив, що жодних терактів на атомних станцій ніколи, ніде не повинно бути.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?