Армія РФ замінувала Запорізьку АЕС — Буданов
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ замінувала Запорізьку АЕС — Буданов

Армія РФ замінувала Запорізьку АЕС — Буданов
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова, військові злочинці з армії РФ замінували Запорізьку АЕС та можуть готувати черговий теракт.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про мінування російськими військовими ЗАЕС  

Буданов зазначив, що військові армії РФ замінували ставок-охолоджувач на території ЗАЕС.

На жаль, станом на зараз насправді певна загроза існує. Ще раз кажу певна. Тому що Запорізька АЕС як знаходилась, так і знаходиться під контролем окупаційних військ, - підкреслив глава ГУР.

Він зазначив, що через знищення російськими військовими злочинцями греблі Каховської ГЕС було зруйновано нормальний доступ води до охолоджувачів на ЗАЕС.

Але друге, найстрашніше, це те, що ЗАЕС була додатково замінована. І найстрашніше, що був замінований охолоджувач. Якщо вони виведуть його з ладу, то велика ймовірність, що будуть значні проблеми, - підкреслив Буданов.

Буданов розкрив цікаві подробиці підриву армією РФ Каховської ГЕС  

За інформацією керівника ГУР, російські військові злочинці готувались до підриву Каховської ГЕС і за півгодини до теракту почали виводити власні підрозділи.

Найцікавіше, що за півгодини вийшли по радіомережі на підрозділ, який знаходився на Каховській ГЕС і сказали зібратися і швидко залишити територію. У цей же час прибула група спецназу. І після цього сталося те, що сталося, - наголосив Буданов.

За його словами, всі російські підрозділи, які знаходилися поряд з ГЕС, не знали про плани свого командування підірвати станцію. Це застало їх зненацька.

У то же час Буданов зазначив, що Росія не розмістила на території Білорусі жодної ядерної боєголовки.

Процес підготовки до переміщення справді триває, - пояснив очільник ГУР.

За його словами, сховища наразі готуються.

Буданов також прокоментував поширювані російськими пропагандистами фейки про власну смерть.

Я це сприймаю досить смішно і реагую так само. Фейки на те і фейки, щоб викликати якусь реакцію в аудиторії. Але це недопрацьовані фейки, скажімо так. Всі ж розуміли, що зі мною все нормально, ну ті люди, які це робили, - зазначає керівник ГУР.

Він підкреслив, що російські пропагандисти, які розповсюджували інформацію про його смерть "чітко розуміли, що фейк буде розвінчано і вони виставлять себе дурнями".

Але вони спіймали на гачок таких "всесвітньовідомих експертів" на кшталт Іллі Киви, який з піною у рота розповідав, що я спочатку загинув, потім воскрес, потім в кому впав. Ну хай люди бавляться, чом би й ні, - зазначив Буданов.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?