Чи почалася уже основна фаза контрнаступу ЗСУ — оцінка генерала Ходжеса
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи почалася уже основна фаза контрнаступу ЗСУ — оцінка генерала Ходжеса

Чи почалася уже основна фаза контрнаступу ЗСУ — оцінка генерала Ходжеса
Джерело:  online.ua

Генерал та колишній командувач Сухопутних військ США в Європі Бен Ходжес переконаний у тому, що головна фаза контрнаступу ще не почалась, однак Збройні сили України перебувають на шляху до вигнання російських загарбників з окупованих територій нашої країни.

Джерело: "Еспресо"

Генерал Ходжес оцінив перші дні контрнаступу ЗСУ

Україна ступила на шлях, який приведе до звільнення Криму та вигнання російських військ з України. Тож початок контрнаступу - це важливий для України крок, але основна його фаза ще не розпочалася, - наголосив Бен Ходжес.

Як стверджує американський генерал, українські воїни потужно тиснуть на оборону російських загарбників, шукають слабкі місця, збивають ворога з пантелику щодо того, де триватиме основний наступ.

Бен Ходжес також попереджає, що під час контрнаступу бійці ЗСУ також будуть втрачати особовий склад - цього не можливо уникнути, як би не хотілося.

Я маю на увазі, що наступні кілька днів буде дуже важко, але очікую, що в подальші кілька тижнів ми побачимо набагато більший успіх і прогресивну динаміку руху українських сил, - прогнозує генерал.

Що відомо про нові успіхи ЗСУ на фронті

За словами заступниці глави Міноборони Ганни Маляр, ЗСУ продовжують проводити як наступальні, так і оборонні дії та мають частковий успіх.

Що важливо розуміти, українські бійці діють в умовах авіаційної та артилерійської переваги армії РФ.

На напрямках, де ми в обороні, жодної позиції не втрачено і ворог не зміг просунутись. На Бахмутському загальна інтенсивність бойових дій дещо знизилася. Наші війська проводять наступальні дії на окремих ділянках, займаючи панівні висоти, лісосмуги з метою поступового витіснення ворога з підступів до Бахмута. Ворог докладає усіх зусиль, аби зупинити наступальні дії наших сил оборони.

Окрім того, на Донбасі армія РФ тримає значну кількість сил, які продовжує нарощувати, переміщаючи на Бахмутський напрямок додаткові підрозділи з інших напрямків.

На півдні Збройні сили України ведуть активні наступальні дії на кількох напрямках одразу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?