Резніков відповів на закиди Росії щодо створення брудної бомби
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков відповів на закиди Росії щодо створення брудної бомби

Резніков відповів на закиди Росії щодо створення брудної бомби
Джерело:  online.ua

За словами глави Міноборони України Олексія Резнікова, заяви представників РФ про нібито створення брудної бомби можуть свідчити про відповідні наміри кремлівських злочинців.

Джерело: Telegram Міноборони України

Чи може Кремль вдатись до застосування брудної бомби в Україні 

Нікчемними є звинувачення Російської Федерації на чужу адресу щодо порушень міжнародного гуманітарного права, створення "брудних бомб", використання заборонених методів та засобів ведення війни, - зазначив Резніков.

В Міноборони України нагадали, що аналогічні заяви росіяни озвучували восени минулого року на тлі втечі з Херсону.

На думку представників відомства, подібні заяви поширюються представниками РФ з метою відволікти увагу від цілковитої поразки на фронті і створення розколу між Україною та західними партнерами.

Які схожі злочини росіяни вже вчиняли в Україні

Також оборонне відомство вирішило нагадати приклад злочинів РФ:

Саме Росія безпідставно та неспровоковано вторглася на територію України;

У 2022 Росія захопила Чорнобильську і Запорізьку АЕС, розміщувала зброю і боєприпаси там, вела обстріли. Окупована Запорізька АЕС і досі використовується росіянами як фактор шантажу.

А підрив росіянами Каховської ГЕС призвів до екологічної та гуманітарної катастрофи. На совісті Росії - обстріли населених пунктів України, масові вбивства цивільного населення, катування та страти військовополонених, - наголошують представники Міноборони.

Зазначається, що якщо Росія говорить про небезпеку війни від когось - то вона її розвʼязує сама.

Також якщо Росія говорить про "брудну бомбу"», то це може бути реальною загрозою її застосування росіянами. Українське оборонне відомство запевнило, що оцінює всі сценарії та повʼязані ризики і спільно з іншими відомствами та військовими адміністраціями вживає заходів для протидії російській загрозі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?