Соратник Яроша назвав три причини загострення на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Соратник Яроша назвав три причини загострення на Донбасі

Соратник Яроша назвав три причини загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

Загострюючи ситуацію на Донбасі, Росія тренує свою армію, перевіряє сили АТО і реакцію світової спільноти на свої дії.


Про це командир 8 окремого батальйону "Аратта" Української добровольчої армії Дмитра Яроша Андрій Гергерт (Червень) розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Загострення по всій лінії фронту може бути пов'язано з бажанням Кремля перевірити нову адміністрацію президента США на те, наскільки далеко їм дозволять зайти. Обама дозволив Путіну анексувати Крим і окупувати частину Донбасу. Тепер Путін перевіряє Трампа - що дозволить йому він. Європа Путіну вже програла. Одним з небагатьох, якщо не єдиним потужним світовим гравцем, який може врегулювати будь-який конфлікт, залишаються США", - підкреслив Гергерт.


Читайте також: У Яроша запропонували бойовикам на Донбасі два способи здатися і спокутувати свою провину


"А, з іншого боку, звичайно, що вони час від часу хочуть боєм перевіряти нашу здатність до оборони. При цьому чітко аналізуючи ці дані. Грубо кажучи, з Кремля командують: ну, мовляв а що там? Перевірте! І вони - танками, гарматами... А хтось скаже: ні, там сильна армія українців... Добре, ну перевірте, тут відповідь буде? - А тут слабкіше... Все. Це зазначається. І вже військові стратеги розвивають цей напрям як можливий для продовження. Ну, це ж гра. Це ж війна!", - продовжив він.


"Третя сторона: у них планово йдуть списання їх боєкомплектів, випробування їх новітньої зброї. Ну, а чому б цього не робити, маючи такий полігон? Україна - з її містами, з селами, з людьми, з полями безкрайніми... Мільйони тонн вони всього цього тут списують. Забороненого. При цьому - зашкалюють свою армію, готуючи її. Армія ж без війни чахне", - зазначив комбат.


"Тому це все - дуже серйозно. І ставитися до цього потрібно дуже серйозно. Завжди. Нас чекають дуже великі випробування", - резюмував військовий.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Ми даємо бойовикам на Донбасі шанс спокутувати провину, нехай призводять полонених росіян - соратник Яроша.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?