Соратнику Трампа загрожує мільярдний позов за брехню про фальсифікацію виборів
Категорія
Світ
Дата публікації

Соратнику Трампа загрожує мільярдний позов за брехню про фальсифікацію виборів

Соратнику Трампа загрожує мільярдний позов за брехню про фальсифікацію виборів
Джерело:  online.ua

Проти адвоката Руді Джуліані, який тривалий час працював на 45-го президента США Дональда Трампа, подали позов до суду. Юриста й колишнього мера Нью-Йорка звинуватили у завданні шкоди діловій репутації, а позивачем стала канадська компанія Dominion. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Згадана компанія обслуговує механізми підрахунку голосів на виборах. Джуліані за підсумками президентських виборів у США стверджував, що її контролюють “венесуельські комуністи”, які викривляли підсумки голосування на користь демократів.

Компанія наголосила, що юрист поширював відповідну інформацію через медіа, однак не згадував жодним чином у позовах, які від імені Трампа оскаржували результати виборів.

Представники Dominion зверталися до Джуліані з особистим листом, яким намагалися зупинити поширення неправдивих звинувачень, однак прибічник колишнього президента проігнорував ці вимоги. Згадувалося, що той називав кампанію з фальсифікації “великою брехнею”.

“Як Джуліані та його сторонники сподівалися, “Велика Брехня” набула популярності у соціальних мережах. Люди твітили, ретвітили повідомлення про те, як Dominion викрав їхні голоси. Поки деяка брехня — мала брехня — поширювалася соцмережами та вмирала швидко, “Велика Брехня” була іншою. Шкода для бізнесу та репутації Dominion виявилася безпрецедентною та незворотною, оскільки мільйони людей повірили в неї”, - наголосили адвокати компанії.

Нагадаємо, сторонники Трампа упродовж кількох тижнів звинувачували демократів і Джо Байдена у викраденні виборів, хоча жодні представники влади на будь-яких рівнях не знайшли підтверджень махінаціям. Апофеозом юридичного протистояння став мітинг у Вашингтоні 6 січня, на якому виступив особисто колишній президент.

Прихильники Трампа після його промови та, як підозрюють деякі посадовці — підбурювання, вирушили до будівлі Капітолію. Після сутичок з охороною вони увірвалися в середину й влаштували погром.

Наразі найбільш активні учасники злочину заарештовані, а Трамп залишив Білий дім, проігнорувавши інавгурацію Байдена.

Як повідомляв ONLINE.UA, Палата представників США планує продовжити процес імпічменту колишнього президента Дональда Трампа. Уже в понеділок, 25 січня, почнеться судовий процес. В цей день в Сенат будуть передані документи з обвинуваченнями, а через два тижні, 8 лютого почнуться слухання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?