Сотні іранців загинули від "самолікування" коронавірусу - AP
Категорія
Світ
Дата публікації

Сотні іранців загинули від "самолікування" коронавірусу - AP

Сотні іранців загинули від "самолікування" коронавірусу - AP
Джерело:  online.ua

В Ірані зафіксовано смерть понад 300 жителів та отруєння понад тисячі внаслідок вживання спиртного — вони намагалися врятуватися від COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

За даними агентства, йдеться про серйозне отруєння метанолом. У країні в соціальних мережах поширюють неправдиву та небезпечну інформацію про нібито лікування британського шкільного вчителя за допомогою віскі та меду.

Окрім того, багато іранців хибно сприйняли заклик до використання дезінфекційних засобів на основі спирту. Вони вважали, що алкоголь чи спирт може вибити інфекцію в організмі.

"Вірус поширюється, і люди просто помирають, і я думаю, що вони ще меншою мірою усвідомлюють той факт, що існують інші небезпеки", - цитують журналісти доктора Кнута Еріка Ховда — клінічного токсиколога з норвезького Осло.

Цей фахівець вивчає отруєння метанолом. За його словами, самолікування спиртом лише загострить небезпеку.

Станом на ранок у п'ятницю, 27 березня, Університет Джона Гопкінса зареєстрував 29 тисяч випадків COVID-19 в Ірані. З них смертельні - 2 234.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на 27 березня на території Україні підтвердили 218 випадків нового коронавірусу COVID-19. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, близько третини усіх хворих припадають на людей зрілого віку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?