Союзник Путіна в Сирії порушив режим припинення вогню
Категорія
Світ
Дата публікації

Союзник Путіна в Сирії порушив режим припинення вогню

Союзник Путіна в Сирії порушив режим припинення вогню
Джерело:  p.dw.com

Авіація президента Сирії Башара Асада завдала потужний удар по базах повстанців в провінції Хама, порушивши режим припинення вогню.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За даними сирійської наглядової ради з прав людини, незважаючи на набуття чинності меморандуму про зони деескалації в Сирії, в одній із зон поновилися бої. Авіація завдала ударів по контрольованому повстанцями місту аз-Залакіят і базах повстанців в Хамі.

Про спалах бойових дій також повідомив представник повстанських формувань. Сирійська армія поки не прокоментувала повідомлення про порушення режиму припинення вогню.

Читайте також: Сирійська опозиція не підтримала план Росії, Ірану й Туреччини щодо зон деескалації

Також відомо, що Міністерство оборони Росії заявило, що, незважаючи на режим деескалації, продовжить завдавати авіаудари "по позиціях ІГ".
Раніше повідомлялося, що представник помірної сирійської опозиції Усама Абу Заїд заявив, що не підтримує створення зон деескалації в країні, про яке домовились лідери Росії, Ірану та Туреччини, оскільки це загрожує територіальній цілісності Сирії.

Як повідомляв ONLINE.UA, 4 травня у столиці Казахстані Астані було підписано меморандум про створення у Сирії чотирьох зони безпеки: домовленості про це було досягнуто після завершення переговорів представників Росії, Туреччини та Ірану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?