SpaceX оприлюднила повне відео трощі новітнього Starship
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX оприлюднила повне відео трощі новітнього Starship

SpaceX оприлюднила повне відео трощі новітнього Starship
Джерело:  online.ua

Компанія SpaceX провела 10 грудня нові випробування космічного корабля Starship, які завершилися невдалим приземленням. Лише напередодні проєкт бізнесмена Ілона Маска оприлюднив повний запис цієї трощі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на YouTube.

За відкритими деталями, кораблю необхідно було "вижити" під час так званого стрибку на 12,5 кілометра.
Starship SN8 піднявся у повітря та летів упродовж 6 хвилин 42 секунд. Він розбився під час приземлення у самісінькому центрі стартового поля.

Сам Маск стверджував, що швидкість приземлення була надзвичайно високою, малий тиск палива з малого бака в носовій частині ракети не згасив прискорення.

Ці випробування стали найбільш значними для апарату, раніше він не підіймався на таку висоту. Таким чином розробники хотіли перевірити аеродинаміку та здатність проводити керовану вертикальну посадку багаторазового корабля.

Попри те, що апарат розбився, експерти SpaceX назвали випробування великим кроком, адже в майбутньому такі ракети доставлятимуть вантажі та екіпаж на Марс чи Місяць. З першої спроби це, звичайно, не вдасться.

Нагадаємо, що це не перший "катастрофічний" запуск тестових апаратів SpaceX. Попри очевидні невдачі, конструктори завжди опрацьовували помилки та повторювали випробування.

Як повідомляв ONLINE.UA, всесвітньо відомий мільярдер та засновник Tesla Inc. Ілон Маск приголомшив міжнародну спільноту новим неочікуваним зізнанням. Він вперше розповів про те, що у скрутні для компанії часи хотів продати її Apple Inc, однак CEO Apple Тім Кук неочікувано для всіх від цієї пропозиції відмовився. Про це Маск розказав у своїх соціальних мережах, віреагувавши на новину про можливий випуск автівки від Apple.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?