SpaceX отримає п'ятий ракетний майданчик у США
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX отримає п'ятий ракетний майданчик у США

SpaceX отримає п'ятий ракетний майданчик у США
Джерело:  online.ua

Компанія SpaceX Ілона Маска отримала дозвіл на створення п’ятого стартового майданчика у США. Космічні сили США дали дозвіл на оренду другого пускового комплексу на військовій базі в Каліфорнії.

Джерело: Reuters

SpaceX створить ще один пусковий майданчик у США

SpaceX запускатиме свої ракети Falcon з Космічного стартового комплексу-6 на військовій базі Космічних сил Ванденберг біля Лос-Анджелеса, де у компанії є ще один стартовий майданчик. Тривалість оренди SpaceX не вказується.

Фірма має ще один майданчик там, два – у Флориді та приватну базу Starbase на півдні Техасу.

Новий стартовий майданчик, який минулого року звільнило спільне підприємство компаній Boeing та Lockheed, дає SpaceX більше можливостей для виконання все більш насиченого графіка запуску супутників. Однак термін оренди невідомий, — йдеться у повідомлені.

База Ванденберг дозволяє здійснювати запуски по південній траєкторії над Тихим океаном, яка часто використовується для метеорологічних, військових або шпигунських супутників, які зазвичай покладаються на полярні навколоземні орбіти.

Як пройшов перший запуск ракети Starship

Компанія SpaceX у четвер, 20 квітня, здійснила перший запуск надважкої ракети Starship, яка повинна в майбутньому доставити людей на Марс. Проте за кілька хвилин польоту ракета вибухнула.

Ракета стартувала з майданчика в Техасі в межах тестового запуску.

Після початку запуску стало відомо про те, що частина двигунів Raptor, які були встановлені на ракетоносії Super Heavy — вийшли з ладу.

Вже через хвилину ракета почала обертатись внаслідок чого збилась із правильного курсу. Трохи пізніше Starship все ж вибухнула над Мексиканською затокою.

Проте приблизно на 4 хв польоту, коли ракета досягла максимальної висоти у 39 кілометрів, стався збій, після чого Starship почала розкручуватись і в результаті вибухнула.

Starship зазнав швидкого позапланового розпаду перед відділенням ступеня. Команди продовжуватимуть переглядати дані та працюватимуть над нашим наступним льотним випробуванням, – йдеться у повідомленні компанії.

Ілон Маск написав у твіттері, що компанія "багато чого навчилася", і анонсував "наступний тестовий запуск через кілька місяців".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?