Компанія Маска заблокувала використання Україною інтернету Starlink для управління дронами
Категорія
Технології
Дата публікації

Компанія Маска заблокувала використання Україною інтернету Starlink для управління дронами

Компанія Маска заблокувала використання Україною інтернету Starlink для управління дронами
Джерело:  online.ua

Компанія SpaceX, яка належить американському мільярдеру Ілону Маску, обмежила використання ЗСУ супутникового інтернету Starlink для управління безпілотниками з метою ударів по позиціях армії РФ в Україні.

Джерело:  Reuters

SpaceX блокує використання ЗСУ інтернету для управління дронами

Президентка і головна операційна директорка SpaceX Гвінн Шотвелл почала стверджувати, що супутниковий інтернет-сервіс Starlink компанії SpaceX, який забезпечив ЗСУ широкосмуговий зв'язок для захисту від російських військових, "ніколи не призначався для використання в якості зброї.

Однак українці використали його ненавмисно і не в рамках жодної угоди, – заявила представниця команди Ілона Маска.

Що важливо розуміти, українські війскові справді ефективно використовують дрони для виявлення позицій російських окупантів, ведення вогню на великі відстані і скидання бомб.

Є речі, які ми можемо зробити, щоб обмежити їхню здатність робити це...Є речі, які ми можемо зробити і вже робимо, - зазначила Гвінн Шотвелл.

Однак вона не захотіла уточнювати, що саме зробило керівництво SpaceX, щоб заблокувати інтернет для бійців ЗСУ.

Ми знаємо, що військові використовують їх для зв'язку, і це нормально... Але ми ніколи не хотіли, щоб вони використовували його в наступальних цілях, - поскаржилася очільниця SpaceX.

Що відомо про роботу Starlink в Україні

Після повномасштабного вторгнення РФ SpaceX доставила в Україну вантажівки з терміналами Starlink, які дають можливість бійцям ЗСУ спілкуватися, підключаючи їх і з'єднуючи з майже 4 000 супутників.

США, Франція і Польща оплатили інші поставки терміналів Starlink в Україну, щоб допомогти нашим захисникам на полю бою.

РФ робила все можливе, щоб заглушити сигнали Starlink в регіоні, хоча SpaceX намагалася протидіяти цьому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?