У Силах оборони запровадять систему Delta — що це змінить
Категорія
Технології
Дата публікації

У Силах оборони запровадять систему Delta — що це змінить

У Силах оборони запровадять систему Delta — що це змінить
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів України під час засідання ухвалив постанову щодо запровадження системи Delta в Силах оборони. Варто також зазначити, що постанова була прийнята за поданням очільника Міноборони Олексія Резнікова.

Джерело:  сайт КМУ, "Мілітарний"

У Силах оборони запровадять систему Delta

Як уже згадувалося раніше, Delta — це платформа з ситуаційної обізнаності, яку створив Центр інновацій та розвитку оборонних технологій Міноборони.

Центр інновацій Міноборони постійно вдосконалює платформу Delta і додає новий функціонал, що дає нашим військовим значну перевагу над ворогом, - йдеться в заяві на урядовому порталі.

Що важливо розуміти, окрім використання платформи бійцями ЗСУ, команда Дениса Шмигаля також дозволила розмістити Deltа в хмарі поза межами України. Це вирішили зробити, що убезпечити систему від ракетних та кібератак Росії.

Команда організації "Мілітарний" зветає увагу на те, що система Delta:

  • дає нашим воїнам об’ємне розуміння простору бою в режимі реального часу,

  • інтегрує інформацію про противника від різноманітних сенсорів та джерел, зокрема розвіддані, на цифровій мапі,

  • не потребує додаткових налаштувань

  • може працювати на будь-якому пристрої — ноутбуці, планшеті або в мобільному телефоні.

За словами експертів, нашим бійцям достатньо мати інтернет, авторизуватися й користуватися цифровою мапою. Система збирає дані з десятків джерел – розвідка безпілотників, знімки супутників, радіоперехоплення тощо.

Що важливо знати про систему Delta

Ще у грудні минулого року офіційно стало відомо, що Україна представила Раді з консультацій, командування й управління НАТО систему ситуаційної обізнаності Delta, завдяки якій в реальному часі відбувається координація військ.

Що цікаво, цю систему розробляють та удосконалюють останні 7 років. Окрім того, її вдалося суттєво оновити після початку повномасштабної війни з Росією.

Журналісти The Wall Street Journal раніше заявляли, що українська система Delta виявилася дешевшою за американський аналог, на створення якого Пентагон витратив десятиліття і мільярди доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?