SpaceX показала видовищне відео польоту Starship SN10 до вибуху
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX показала видовищне відео польоту Starship SN10 до вибуху

SpaceX показала видовищне відео польоту Starship SN10 до вибуху
Джерело:  online.ua

Американська приватна космічна компанія SpaceX, яка належить Ілону Маску, 3 березня провела запуск десятого прототипу міжпланетного корабля Starship, який завершився вибухом. Він стався в момент посадки SN10 через витік гелію в двигун, внаслідок чого для гальмування не вистачило потужності. Але в компанії зберігають позитивний настрій і вже говорять про підготовку до запуску SN11. Там вирішили свій успіх в розробці космічного корабля продемонструвати на видовищному відео з запуском і польотом Starship SN10 до моменту посадки. Нове відео з кадрами космічного тесту SpaceX опублікувала на своєму Youtube-каналі, передає ONLINE.UA.

"3 березня Starship з серійним номером 10 (SN10) завершився третє висотне льотне випробування, коли він успішно піднявся, перекинув паливо і переорієнтувався для входу в атмосферу. Під час активного аеродинамічного контрольованого спуску двигуни Raptor SN10 знову запалилися, щоб виконати маневр сальто при посадці, перш ніж він успішно приземлився. Випробувальні польоти, такі як SN10, спрямовані на поліпшення нашого розуміння і розробки повністю багаторазової транспортної системи, призначеної для перевезення екіпажу і вантажів в тривалих міжпланетних польотах, а також для допомоги людству в підкоренні Місяця та подорожах на Марс і за його межі ", - йдеться у підписі до відео.

Нагадаємо, напередодні старту Starship SN10 сам Ілон Маск публічно визнавав, що випробування прототипу пройдуть успішно з імовірністю 60%. Варто також додати про те, що 10 грудня минулого року SpaceX вперше провела масштабні льотні випробування Starship. Запуск на 12,5 км і управління кораблем при посадці пройшли вдало, але через низький тиск палива швидкість приземлення була занадто велика. Тоді прототип розбився в центрі стартового поля. 2 лютого компанія повторила тест, але прототип також розбився з тих же причин.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Маск здійснив рекордний дев'ятий запуск Falcon 9 в космос. Ракета доставила на орбіту ще 60 супутників Starlink.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?