SpaceX втратила ще один прототип новітнього Starship - відео аварії
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX втратила ще один прототип новітнього Starship - відео аварії

SpaceX втратила ще один прототип новітнього Starship - відео аварії
Джерело:  online.ua

Прототип космічного корабля компанії SpaceX - Starship SN3 - зазнав аварії під час випробувань напередодні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднений відеоролик.

Цей інцидент став вже третім за останні п'ять місяців для апарату, який розглядають як потенційного учасника марсіанської експедиції.

Фахівці SpaceX проводили так звані кріо-випробування. Для цього використали полігон Бока-Чіка в американському штаті Техас.

У певний момент верхній фрагмент ракети почав руйнуватися, фактично спровокувавши знищення усього прототипу. Наразі невідомо, з яких причин сталася аварія. Також не розголошується, які наслідки можуть бути загалом для роботи конструкторів SpaceX.

Нагадаємо, сам Ілон Маск назвав Starship майбутньою заміною для сьогоденних ракет компанії - falcon Heavy та Falcon 9. Вважається, що використання нового апарату зробить запуски дешевшими.

Як повідомляв ONLINE.UA, попередній прототип Starship також випробували на техаському полігоні Бока-Чіка. Під час надування рідким азотом корабель підкинуло в повітря, він впав на землю та лопнув. Видовищне відео потужного вибуху оприлюднили на Youtube-каналі NASA.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?