Спалах смертоносного вірусу Ебола зафіксували ще в одному регіоні Африки
Категорія
Світ
Дата публікації

Спалах смертоносного вірусу Ебола зафіксували ще в одному регіоні Африки

Спалах смертоносного вірусу Ебола зафіксували ще в одному регіоні Африки
Джерело:  online.ua

У західно-африканській республіці Кот-д'Івуар вперше з 1994 року виявлено випадок зараження вірусом Ебола. Хворого госпіталізували. У ВООЗ розслідують цей випадок, щоб з'ясувати, чи пов'язаний він із спалахом смертоносного вірусу в Гвінеї.

Джерело: сайт Управління з координації гуманітарних питань ООН

Уже відомо, що пацієнт, у якого виявили вірус Ебола, приїхав в Кот-д'Івуар з Гвінеї 12 серпня. Його госпіталізували з високою температурою тіла.

"Інститут Пастера підтвердив наявність захворювання, викликаного вірусом Ебола, в зразках пацієнта, який був госпіталізований в місті Абіджан (на півдні Кот-д'Івуару) після прибуття з Гвінеї", - йдеться в повідомленні.

У ВООЗ стурбовані виявленим випадком захворювання Ебола в Абіджані - мегаполісі з населенням понад 4 млн осіб. В організації заявляють про необхідність підготуватися до можливого спалаху лихоманки. Зокрема, в Кот-Д'Івуарі вже розгортають вакцинальну кампанію, щоб уберегти людей із зони підвищеного ризику від зараження.

Вірус Ебола - чим небезпечна інфекція

Новий спалах Ебола було зафіксовано в Гвінеї в лютому 2021 року. Крім того, в цьому році спалах лихоманки виявили в Республіці Конго. Вже є перші смерті.

Ебола - це вірусна інфекція, яка може вражати як і людей, так і деякі види тварин. Вперше вона була зареєстрована ще в 1976 році і відноситься до особливо небезпечних інфекцій. Вже встановлено, що вірус Ебола потрапляє в організм людини при контакті з кров'ю, біологічними рідинами, виділеннями інфікованих шимпанзе, горил, антилоп, дикобразів і кажанів. Від людини до людини хвороба передається контактним шляхом.

Вірусна інфекція Ебола призводить до лихоманки та внутрішніх кровотеч. Вона дуже часто закінчується смертю інфікованих. Середній коефіцієнт летальності після зараження Еболою становить близько 50-90%.

Найбільший спалах лихоманки Ебола відбувся в 2014-2016 роках в Західній Африці. Тоді інфекція забрала життя понад 11 тисяч осіб. У ВООЗ нагадують, що в даний час є ефективне лікування від Ебола, і якщо пацієнти отримають його на ранніх етапах, то їх шанси на виживання значно збільшаться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?